Sep 8, 2014

~ kursus BTN @Lipis Pahang ~

assalamualaikum
selamat datang ke blog cheqna yang kian menyepi..sibuk ye..jangan marah...dan kepada pembaca tegar blog cheqna..sila senyum..=) hahahaha
ok..meh nak share pasal kursus yang cheqna g last week..1-4 September 2014...
cheqna dan rakan2 yang lain seramai 34 orang dari JKMNT menghadiri Program latihan transformasi negara di BTN Lipis Pahang Darul Makmur
kami gerak dari terengganu jam lebih kurang 8 pagi... dan sampai Lipis kul 430 petang...
ni group cheqna..nama group adalah WAJA...waja gitu...hahahahaha..kekuatan 8 orang..hadir berbaris 8 orang penghulu..hahaha tetiba..almaklumlah..nama kursus BTN kan..haruslah mereport gitu....
with kak muni..ni masa petang 2hb..kami dibawa berjalan2 oleh juruletihjurulatih menghayati keindahan hutan...tak de maknanya..ni adalah latihan agar otot2 kaki kami tak krem...sebagai persediaan nak menjelajah hutan nanti..hahaha..sebab kami santai...x la rasa sangat penat...almaklumlah...kenderaan besar lebar dan panjang..laluannya di kiri...jadi tak leh laju2..hahahahaha
ouh tidak!!walaupun cheqna gebu...ye..gebu..bukan gemuk ye..hahahaha..i mampu you buat aktiviti lasak...masuk hutan...dan skang buat aktiviti repailing...ikut kata jurulatih la...kalau ikut kata juruletih...turun dinding je....hahahahaha...ni gambar sebelum turun dinding....
yang ni dah selamat turun...salahkan tangan kak muni yang keto gegor amik gambar tu...i is happy je turun ok...tak delah pucat putih.....hahahahaha
menurunkan autograph..well..dah namanya glemer kan...hahahaha..bukti cheqna terjun ok...eh eh..penat plak rasanya menaip lama2...sambung episod 2 r plak boleh??banyak lagi kisah menarik yang tak akan cheqna dan rakan2 yang lain lupakan..serius memang tak leh lupa..sampai menangis2 cheqna dibuatnya....
tunggu mood rajin datang..cheqna update lagi....errr...bingit telinga kena marah dek laki bini yang hari2 suh cheqna update....hahahahaha...ok adik2 sayang...demimu ku gagahi jua menaip....
so..jumpa lagi dilain n3..nampak??ni salah satu cara untuk i rajinkan diri u..kang kalau citer habis tak de plak citer nanti.....hahaha bye... 

3 comments:

  1. cheqna best kan btn kan..kan.. heee~ tak sah kalo tak nangis gi btn, hahahaha.. okey cheqna tak sabo nak baca next entry...

    ReplyDelete
  2. Adui adik... dulu kata lepas ni nak buat N3 selalu. Senyap balik dah. Sibuk bebenarlah ye sampai hari ini baru ada balik..

    Stamina ada itu yg penting. Kalau kurus tapi tak ada stamina pun tak menjadi Cheqna.

    ReplyDelete
  3. Bestnya. Teringin nak join kursus mcm ni. Tapi kat tempat daku mencari rezeki ni tak pernah buat...huhuhu...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~