Apr 8, 2014

~episod kahwin~

assalamualaikum
mak bizi weh...tak sempat sangat lately nak beramas mesra ngan blog..nak berkunjung ke rumah kengkawan pun x sempat..alahai..
jom sambung episod kahwin adik ipar cheqna ni
tengah berdebar adik ipar ku ini..sebelum naik masjid ni..bila kami sampai..cheqna g kat kereta yang jiran bawak untuk chek barang hantaran..terus adik ipar cheqna buka cermin kereta n tanya
"kak...pahtu guane ni??"
cheqna jawab "guane guane..meh r turun...nak akad nikah doh kekgi ni"
"aman debor ni"
memang time ni nampak sangat adik cheqna ni gugup n berdebar..kesian plak..so cheqna iringi adik cheqna ke masjid..sambil cheqna pesan suh selawat banyak2..sampai masjid..terus touch up mana2 yang perlu...korang bayangkan..suami..adik2 ipar cheqna ( 2 laki n last girl) jenis tinggi melayut..cheqna jnis ayam katik...nak touch up adik memang sah2 cheqna kena dongak n adik cheqna ni terpaksa la merendahkan dirinya dan menadah muka untuk ditenyeh2 oleh cheqna...hahahaha
 memang nampak sangat adik cheqna ni berdebar n takut...pucat muka2...eh eh..smart plak mamat baju biru tu...auwwww...hahahaha
alhamdulillah dengan 2 kali lafaz, selamat sudah menjadi suami orang...2 kali lafaz ni bukannya apa..saksi belah pengantin perempuan tak berapa dengar kot masa lafaz pertama...kesian adik cheqna ni..ingatkan dah lepas..rupanya belum...hiuhihi
baju pepel sepupu..tudung biru adik ipo yang bongsu...berkenan??x payah..dua2 ni dah ada buayafriends..hahahaha
 ni dah lepas akad nikah..sementara tunggu nak g umah pengantin perempuan...Ya Allah...tak kurusnye pompuan berbaju biru itu...hahahaha....bandingkan lengan cheqna ngan lengan lakiku...hahaha agak agak kalu kami wrestling lengan memang kompem laki i kalah u...hahahaha..makin bulat muka lakiku..mana taknya..memalam buta pun still lapar...ada ketikanya kul 12 malam.."yang..abang lapo" sambil buat muka kesian..hari tak kerja memang kompem ku goreng nasik ke...wat mee rebus ke...kalau hari kije...sorry naik lorry..makan meggi la jawabnya
family in law cheqna...baju merah tu adik ipar jugak hokeh...berkenan jugak??x payah...hahahaha...ayah jela x de lam gambar ni...ayah memang pesen tak leh jalan jauh..mabuk..
alhamdulillah...semua dah selamat...kepada berasku..selamat datang ke dalam keluarga kami yang memang havoc...giler2 ni....hahahahaha

5 comments:

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~