Mar 3, 2014

~ semangat ni..pening jap rasanya ~

assalamualaikum...
2,3 hari ni..memang pening buat pilihan...raya lambat lagi...amboi cheqna...cakap bab raya ko...nasib baik puasa dah habis ganti..anda pulak bagaimana??dah habis ganti?????jawablah sendiri yer..hehehehehe
kita orang pompuan ni..kalau bab raya..memang kita lah juara...pilih warna tema...pilih kain...pilih kuih raya...hahahaha...bab baju raya...hari sabtu baru ni g bandar Kuala Terengganu..kebetulan nampak kedai cina Swiss tu bukak..suami nak g amik baju melayu yang ditempah sempena perkahwinan adik kami nanti ( adik suami)..cina tu cakap ngan suami...kalau nak tempah baju raya..bulan 4 last amik tempahan...amboi....puasa pun belum lagi..tapi nak buat camana...cina tu cakap..takut tak sempat...jadinya memang kena cepatlah...
tukang jahit baju kurung plak memang siang2 dah cakap bulan 4 last oder diamik....hadoii.....jadinya skang ni memang cheqna tengah memilih kain2 untuk dijadikan baju raya la...mujur berdua je...hahahaha..kalau yang ada anak ramai tu kompem pening gak kan....
jadinya kebetulan sahabat cheqna duk tunjuk kain2 baru yang dia nak beli..kami pun apa lagi..tumpang sekaki..wehh rambang mata..dalam N3 INI cheqna dah tunjuk sket kan...ada lagi yang latest..cheqna malas nak upload kat sini sebab nak kena transfer gambar la plak...kalau sape2 berminat nak tengok boleh emel kat cheqna di alangfarina@yahoo.com..bleh tinggalkan nombor phone untuk diwasap or dipm kot facebook...
cantik2 la design dia..pastu semalam cheqna dah pegang kain sponge cotton dan juga cotton biasa..memang best r kain sponge cotton ni..balik tunjuk kat suami...dia pun kata sponge cotton ni best...
so..apa lagi...mehla kita sama2 menghabiskan duit untuk membeli baju raya..hahahahaha..pening nak pilih sebab semuanya cantik cantik....

13 comments:

  1. Semalam Along tanya warna tema raya tahun ni. Ma sebenarnya langsung tak ingat ttg raya... huhuhu

    ReplyDelete
  2. Kakak biasa jahit sebulan sebelum puasa Cheqna. Anak-anak semua dah besar kenalah kakak jahit sendiri. Kalau upah rugilah - mahal.

    ReplyDelete
  3. akak jarang2 sangat beli kain dan jahit...selalunya beli yg ready made...

    ReplyDelete
  4. takut nak tgk..kekeke..kang takut terorder! :D

    ReplyDelete
  5. Salam Cheqna..bestnya dah ready kain tuk buat baju raya.KLu k.atie ni kena tggu anak2 beli..kang suka2 pilih,diaorg tak brkenan....Tahun ni tak tau tema apa..tahun lps kuning2 gelap gitu :)

    ReplyDelete
  6. Tu lah. Posa tak ganti lagi dah sibuk nak pilih baju raya kaler apa...hehehe...Kain dah ada tapi tak hantar jahit lagi nih.

    ReplyDelete
  7. salam cheqna , heheh saye pon blom habis ganti lagi,,hihihi

    tapi dh siap2 wt baju raye awal, nnt xlah kelam kabut kan,,=)

    ReplyDelete
  8. wahhh cepat betui la ni kan nk ttp order tempah bj ...huhuh

    ReplyDelete
  9. salam ceqna..
    ehehe.pose dh selesai ganti..alhamdulillah..

    tahun ni blm.decide lg ni kaler ape coz turn hubby pilih kaler..hihi..mungkin beli readymade punyee..

    ReplyDelete
  10. rasa macam penat raya lepas tak habeh lagi.. waa.. kalau tak dan baju anak2 jela.. ummi ni pakai la baju lama.. penat la pulak rasanya. =p

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~