Mar 10, 2014

~ lebih baik diam ~

assalamualaikum
cheqna bukanlah orang bijak pandai...tapi bagi cheqna..hayati ayat diatas..senang
ni tidak...masing2 sibuk berlumba nak jadi orang pertama yang update perkembangan semasa mengenai MH370..sedangkan info yang diberi ntah ape2..ntah betul ntah tidak..
malah ada yang bangang..maaflah..ayat kasar sket....boleh lagi jadikan isu ini sebagai gurauan...tak kena pada diri sendiri or ahli keluarga ko...boleh r ko buat main2..kena sembunyi dek buniain la....agenda politik la...kapalterbang dah jumpa la (sambil share gambar kapalterbang mainan)...memang kurang hajar bagi cheqna....tak fikir langsung perasaan ahli keluarga mereka yang terlibat...sakitnya hati cheqna...
better diam..dan doakan yang baik2 saja.. 
MH370.....kami tak putus2 berdoa untukmu.... 

11 comments:

  1. Bila masing2 nak jadi keyboard warrior, mcm ni lah jadinya. Sama2 lah kita berdoa smoga operasi mencari dan menyelamat dipermudahkan olehNYA.

    ReplyDelete
  2. Sepatutnya begitulah cheqna.. jgn jadikan gurauan dlm keadaan seluruh insan sejagat dalam kesedihan..

    ReplyDelete
  3. Eh... kakak nak tanya cheqna terlihat tak dgn keluarga mangsa utk memberi ketenangan mereka sebab Jab Kebajikan ramai yg terlibat. Mana tahu cheqna kan ada skill motivasi selalunya...

    ReplyDelete
  4. Type error pulak... "terlibat" bukan 'terlihat"..

    ReplyDelete
  5. betul tu cheqna..better diam dari nak share yang bukan²...Semoga Allah permudahkan segalanya...

    ReplyDelete
  6. stupid peeps are always did stupid things tanpa pikirkn others feelings though dlm keadaan sulit camni. such a loser!

    ReplyDelete
  7. Mengapa yer..mcm susah sgt akal nak terima bila ada yg "BANGANG" sgt keluarkan statement2 yg mempermain2kan dan melawak2kan tragedi yg masih belum terungkai ni...betul sgt ni sis..Tak perlu ckp kalau tak tau..lebih baik DIAM....

    ReplyDelete
  8. betul tuh.... kadang nk mrh tp kwn sendiri... pastu paling tak suke jenis yg pndai2 bt andaian... aduhla

    ReplyDelete
  9. pray for them too semoga dipermudahkan usaha pencarian mereka..aminn

    ReplyDelete
  10. lets pray for them no matter what..stop all those nonsense speculation kan....ya allah....kami pohon petunjuk darimu...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~