Feb 11, 2014

~ Selamat Hari Lahir Lelakiku..~

assalamualaikum
rentetan n3 yang INI..yup..cheqna cuti sebab nak sambut hari ulangtahun ke 32 suami kesayangan cheqna dan ke60 ayah mertua cheqna..ekceli mereka berdua berkongsi tarikh lahir yang sama 10 Februari..makanya cheqna cuti untuk celebrated..tepat jam 12 malam..cheqna dah wish dah kat hubby..tapi pesen laki cheqna ni bukannya dapat detect..kenapa dan mengapa
yela..selama ni bini cantik dia ni tidur awal..malam tu kul 1130 malam x tido2 lagi...hahaha..pesen tak tahu kenapa bini sibuk g masuk bilik sebelah..hahahaha
ok..pagi2 10 Februari cheqna dah sibuk kat dapur...sebelum tu g pasar dulu..cari lauk nasik untuk tengahri tu..masak ikan singgang je..cicah budu..hahahaha...betapa sibuk cheqna kat dapur sampaikan Aqib tertidur kat dapur..Aqib ni pesen senang tidur..x perlu nak berbuai bagai..memang dari kecik lagi mama dia ajar cam tu...senang...
cheqna masak kek meleleh leleh tu..request dari adik bongsu..macam dia plak yang nak sambut birthday..hahahaha..hubby tak tahu ni...kebetulan hubby g lawat tapak pojek dia pas hanto cheqna g paso...hubby ni pesen tak kasik cheqna drive kemana2 kalau dia ada..cheqna ni hanya drive g balik ke opis sahaja...yang lain semua dia yang akan drive...cheqna masak dalam pemanggang ajaib je
dalam 30 minit gitu dah masak...so cheqna sejukkan dulu....sambil2 tu cheqna buat lagi satu benda
ha..cheqna buat triffle ni..mana Aqib tak tertidur kat dapur..hahahaha...semua yang cheqna buat ni cheqna tak makan pun..tapi memandangkan suami makan..cheqna buatkan...no hal la...
ok ni kek tadi...nape jadi macam gitu...ekceli cheqna potong dua kek tu..n tindan atas lagi satu...so tak petak or tak bulat r hasilnya...ni dah sapu keju..susu manis..susu segar..tabur coklat rice...suami tengah kemas2kan...cheqna kan berserabai sket wat kije...hahahaha
suami tengah parut keju tu...wah..macam cantik je..tapi cheqna memang pening bau keju ni....kuat sangat..pening mak hokehh
tadaaa...dah siap..masukkan dalam esbok dulu sebelum di potong....dalam kul 530 petang kami makan2 setelah adik ipar balik dari beli KFC..menu kami petang tu...KFC..mak buat cendol...kek keju ni n triffle tadi..gambo tak amik...x koser...masing2 teruja tengok kek che ngoh yang menjadikan Aqib tidur di dapur...hahahaha..bolehla kalau nak amik order ni....hahahaha...bau pun dah pening..apatah lagi nak amik oder..koya la ko cheqna
pepun...suka bila tengok semua suka...siap ayah kata..umur 60 sambut lagi hari jadi..natu punya pasal..hahahaha..

9 comments:

  1. Bagus cheqna. Mulakan yg baik-baik dlm keluarga pak mertua biar dia rasa dihargai dan disayangi. Mungkin sebelum ini tak pernah tu yg dia rasa dah 60 tahun tak perlu. Kena raikan.

    Selamat ulangtahun buat suami cheqna dan FIL chegna juga.

    ReplyDelete
  2. uish kalo akk pon sanggop lentok kt dapor nunggu kek chis leleh!

    ReplyDelete
  3. waahh.. meleleh ayaq lioq tgk cheese leleh cheqna! :)

    ReplyDelete
  4. birthday yang sama! Happy belated birthday buat suami & FIL cheqna :)

    ReplyDelete
  5. wahhh...suka le lelaki cheqna dpt mkn kek cheese leleh buatan cheqna... nampak sedappp sgt...:)

    ReplyDelete
  6. bestnya....tgok pun sure sedap kan...happy belated birthday buat lelakimu Cheqna...

    ReplyDelete
  7. Happy belated birthday buat suami dan ayah mertua cheqna. Sedap plak tgk kek tu.

    ReplyDelete
  8. lelaki ini yang ... annuar zain tiba2..
    memang oklertu buat sendiri.. baruler penuh kasih syaang....
    selamat hari jadi untuk kedua lelaki terpenting dalam hidup cheqna...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~