Feb 20, 2014

~ sambungan kisah semalam ~

assalamualaikum
sambung kisah cheqna tak sihat..
malamnya suhu badan makin panas..suami cakap cheqna merengek2...suami memang tak tidur malam tu..sibuk duk letak kain basah atas kepala...cepat beno kering bila letak atas dahi cheqna...cheqna sendiri tak tahu cheqna tidur ke tak...
esoknya..keadaan still sama..cheqna mintak ngan suami..cheqna nak mandi..mula tu suami tak kasik..tapi cheqna berkeras jugak nak mandi..rasa segar sket pas mandi...tapi kejap je..pastu panas balik..mak pun datang picit cheqna..urut cheqna..dan paling cheqna terharu..mak datang tidur umah cheqna sebab bimbang cheqna makin teruk..standby nak bawak g hospital...mak siap masakkan untuk cheqna..g cari air ngan ustaz untuk cheqna..mau cheqna tak nangis...
hari selasa..alhamdulillah keadaan cheqna makin baik...tapi...suami plak yang terkena demam...alahai..sadis betul kami berdua ni..kami sama2 menjaga r..tapi alhamdulillah demam suami tak teruk...mungkin suami penat sebab jaga cheqna..memang suami betul2 jaga cheqna...mandikan...siapkan cheqna...suap makan minum..semua suami buat...suami tak cukup rehat kot...
semalam...akak ipar cakap..Aqib plak demam..alahai siannya....cheqna dah masuk opis semalam...keadaan masih so so la...x cergas sangat...memang kena banyak minum air masak ni....
hari ni batuk masih ada..tak fully cergas lagi ni...tapi tak nak ikutkan sangat tubuh..takut tak jadi kerja plak nanti
thanks pada yang mendoakan cheqna...yang sudi bertanya khabar memandangkan cheqna tak aktif kat group wasap...ada yang siap nak datang lawat cheqna tapi cheqna tak kasi..bukan sakit teruk pun..susahkan sahabat2 cheqna plak..pepun...thanks banyak2 ye atas doa anda semua..cheqna sangat2 hargai..alhamdulillah..cheqna dikelilingi orang2 yang sangat baik...suami...family mertua...sahabat2 alam nyata dan alam maya..terima kasih banyak2 =) 

7 comments:

  1. Alhamdulillah...semoga semakin baik dari hari² sebelumnya..Semua orang sayang cheqna :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah..semoga bertambah sihat ye cheqna..

    ReplyDelete
  3. Bila ramai yg sayang terasa dihargai cheqna.
    Harap terus sembuhlah...
    Doa kakak dlm hati harap-harap symptom nak dapat baby..

    ReplyDelete
  4. terharu kan bila suami jaga macam tu.. get well soon cheqna..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah ... cheqna nk ade isi kot inshaa Allah ... bykkan minum air amik la ape2 brand supplement utk kuatkan imun bdn ye ... vitamin C shaklee tu bagus

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~