Feb 4, 2014

~ koleksi masak masak by chef cheqna..~

assalamualaikum
kita bertemu lagi dalam segmen mari memasak bersama chef cheqna..hahaha...ghasak..ini adalah n3 koleksi makanan yang cheqna masak..hamboi ko cheqna..koleksi gitu..macamlah banyak sangat yang ko masak..ekceli..masak memasak ni biasanya cheqna buat hari cuti n ketika mood rajin menyinggah..kalau malas??memang tak r..hahahahaha..jom sama2 saksikan...wah gitu..
ini adalah kambing yang diperap...alkisahnya adik iparku mengwasap ku..tanya ada mana...masak ape..cheqna ni punyalah kalut sebab time dia wasap tu kul 12 kot...cheqna cakap r x masak lagi..ingatkan adik cheqna ni lapo..cheqna bagitahu nasi goreng tadi ada lagi sikit..rupa2nya dia request suh wat lambchop..hah ko mampu????disuruhnya ahkak ipar kesayangan dia ni wat lamb chop..hahaha ghasak...sebelum ni ada jugak pernah buat sekali lamb chop..yang banyak kali nyer buat kambing or daging lembu perap2 ngan kicap sos tiram jela....
untuk tidak menghampakan adik cheqna...maka barang2 yang dibeli..diberi n cheqna mulakan operasi..dalam kuali tu sos yer...maka terhasillah lamb chop yang diingini..alhamdulillah..
yang ni plak..ce teka ce teka..sampai hati kawan2 cheqna..dikatanya cheqna membuat kek kangkung..hahahaha time tu kangkung tengah hangat diperkatakan.....
i buat cheezy leleh u...hah amik....nak meleleh sangat kan..suami kata sedap..cuma x leh makan banyak sebab muak...hahahahaha
cheqna kata??x kata pape2 sebab cheqna tak makan...tapi kek kangkung tu cheqna makan sket..gebu la jugak...
yang ni??pizza ala cheqna la..tengok bahan ada...apa lagi sapu jela...n bakar..
ayah mertua i habis sekeping ni dia sorang ok..cheqna buat 4 keping..2 bagi mak..1 bagi jiran n 1 lagi suami makan...cheqna??kongsi sket je ngan suami....banyak mende cheqna tak makan tapi gebu jugak..hahahaha
yang ni hari sabtu baru ni....konon2 nak makan meatball ala ikea..so apa lagi..buat jela...lain kali nak buat yang lengkap ngan kentang...sayur tak payah sebab laki bini spesis tak makan sayur....
best masak ni...malam tadi cheqna wat aiskrim goreng...senang je...roti gardenia di taruh eskrem..pahtu tekap ngan cawan or mug..n goreng..make sure minyak panas ye..goreng kejap je...dalam kiraan 12345 balik kan...kira lagi 12345 angkat ngap....kenyang....=) bismillah jangan dilupa...=)
ok itu saje dari chef cheqna..jumpa lagi di lain kali....daaaaaa

10 comments:

  1. wahh..terliur pulak tgk masakan cheqna....kalau memasak ni mcm terapi..lg puas hati...makan ramai²

    ReplyDelete
  2. rajin nyer.... naper lah sume sndiri msk sndiri tak mkn...rugi2

    ReplyDelete
  3. semua western terer tu wei ... hebak habak mu ni ...

    ai lalu je ganu pastu singgah tido taks empat nk jalan2 sgt pun .... hihi

    ReplyDelete
  4. rajin cheqna,kalau saya malas nak buat ala-ala western ni,adik nak mai,goreng keropok je...hehehe

    ReplyDelete
  5. best kalau dapat berjiran dgn cheqna... hahaha

    ReplyDelete
  6. Dasat gioler chef kita ni.....terbaek.....mmg dah mcm chef....

    ReplyDelete
  7. wahhh banyaknya,. rajinnya akak ^_^

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~