Feb 6, 2014

~ Guess The Emoji ~

assalamualaikum
lately..fenomena kat FB adalah game ini...dan cheqna pun terjebak sama...syok main game ni rupanya..mencabar minda sket la..bagi yang suka berfikir..
install je kat play google tu...dan apa lagi..mulakan pemikiran anda disini..
cheqna main game ni sampailah habis level...kalau tak leh jawab..mintak nyawa ngan shahlan...shahlan memang bijak giler r bagi jawapan...masa kami otw g PUTRAJAYA hari tu..dalam van memang kami main game ni jela..agak2 x leh jawab..tanya shahlan yang duk sebelah pilot..settle...ramai2 memang happening main game ni..kadang gambar yang ditunjuk tak menggambarkan langsung jawapan..hahahaha
akhirnya dengan kepandaian shahlan..maka wujudlah group ini..group ape??ni ha... 
group kat wasap..hamboi..korang ada??kalau tak tau jawapan..post kat sini n kami sama2 jawab...sehinggalah habis level..kami dah tak tahu nak buat apa..akhirnya dengan kebijaksanaan shahlan..maka wujudnya satu game yang kami namakan guess the emolan...lan tu merujuk kepada shahlan r...tu gambo2 tu semua dia yang reka...masing2 sibuk duk jawab dalam van otw balik ke terengganu...main game...makan..tidur..bangun tidur main lagi guess the emolan ni...sehinggalah akhirnya sampai ganu
skang..kadang2 shahlan masih lagi post emoticion tuk kami jawab..pelbagai kategori yang dia buat..lagu la...cerita la...peribahasa la..
yang penting kita enjoyyyy

13 comments:

  1. sume citer sal game ni... ni yg takut terjebak ni...hhee

    ReplyDelete
  2. hahahhaha....berkongsi idea nak bagi jawapan..siap ada group..bagus²..dengan game boleh bekerjasama....
    Btw...mmg suka bw blog cheqna....cheqna tulis...kita baca..kita senyum.. :)

    ReplyDelete
  3. memang seronok game ni.. seb baik henpontak boleh install game ni.. haha.. tapi diorang kata dalam pc level die lagi banyok

    ReplyDelete
  4. ituler yang akak selalu nampak kat fb dulu... ini mesti gameni... tapi akakni manaler sempat nak mainkan...

    ReplyDelete
  5. High 5. Jebak gak ni. Best tu siap ada group wassup...meriah ☺☺

    ReplyDelete
  6. Kakak bayangkan shahlan / emolan hihi... kawan cheqna ni sangat-sangat supporting sampai boleh buat group game lagi. Best kawan sama kepala.:)

    ReplyDelete
  7. nak la main emoji.. cam nak terjebak je..hehhe...

    ReplyDelete
  8. aku klu yg tersirat ni pala hotak xbrape nk jln la... huhuhu

    ReplyDelete
  9. assalam,

    salam ziarah dari bunda...bunda tak pernah main game ni...

    ReplyDelete
  10. saya tak terjebak lagi dengan game nih...tak tau la kalo boring2 boleh jugek nak try hehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~