Jan 28, 2014

~ lembu punya *&^%$..kami yang jadi mangsa ~

assalamualaikum
wahhhh..mak sibuk ok....ni pun n3 terkejar2 ni...nak buat camana...dah blog ni just mengisi masa lapang je...kalau masa tak lapang..memang tak terisi la....
ok..citer laju2 ni..
klik untuk pembesaran gambarajah..x nak klik takpe...tapi tak tahu la citernyer ye..
cheqna taip balik ok status yang cheqna up hari tu
"bela lembu ada caranya..bukan membiarkan lembu berkeliaran dijalanan dan !@#$/ bercerotek arek..hebat manapun skill pemanduan anda..akan terasa menyampah bilamana baja2 subur memenuhi kiri kanan jalan..alahai...pihak berwajib mana agaknya perlu mainkan peranan utk mengatasi masalah problem ini"
pelbagai komen diberikan..paling tak leh blah..komen yang berbunyi
"mungkin lembu boikot sbb tuan dia beri makan kangkung je"" ko mampu nak komen macam tu??hahaha
selang sehari lepas cheqna update status ni...hambikk....
 ni iwan punya alza...masa kejadian ni cheqna kat putragagaljaya..ada mesyuarat pada 23 Januari baru ni...iwan wasap gambo ni...ekceli bukan salah iwan.....lori dari arah bertentangan melanggar !@#$% milik kerbau ke lembu erk..lupa....kena pada kereta iwan....katanya iwan...dahlah cuaca belum cerah lagi...nak viper pun susah...
eeeiiii..korang bayangkan kalau time kena ni iwan bukak tingkap...memang kompem kene setepek kat muka iwan....hahahahaha
sebab tu cheqna asyik je membebel....sakit hati ok...orang2 kampung ni kebanyakannya suka membiarkan lembu/kerbau berkeliaran dijalanan...kalau kena langgar tau plak bising..korang bayangkan...lembu2 dibiarkan berkeliaran...meninggalkan !@#$% dijalanan...ada satu kampung tu...kampung Sungai Ular..depan pintu pagar nak masuk masjid tu penuh dengan !@#$% lembu...korang bayangkan...pakcik makcik yang nak g masjid....ntah terperecik !@#$% ntah tidak..pahtu naik ke masjid nak solat...alahai....lagi best..lembu2 yang dipelihara berkeliaran tu....dahla berak dijalanan...merata2...makan tanaman orang kampung...pahtu tuan dia plak sebab nak g tunai haji...jual lembu tersebut....agak2nya apa status duit tu ye...yelah...dah ramai orang menyumpah...orang2 kampung marah....kena tanya yang pakar ni...
kereta yang terpijak !@#$% lembu ni..kompem kena cepat2 basuh kan....ko larat hari2 nak basuh?????habis camana cheqna tak bising.....nak adu pada PBT la..tengok apa tindakan yang diorang amik 

12 comments:

  1. kalu dana pun marah... mmg jenis org yg membela takde kesedaran sivik... bkn takde kt mana tempat lembu nyer di jaga di tambat kt tempat sepatutnya... tuan lembu nk senagn je... tau bela pastu lepaskan pandai2 lembu nk cari mkn...

    pttnyer pasni tuan2 lembu nih di kenekan denda supaya mereka lbh tau menjaga lembu2 nyer

    ReplyDelete
  2. Kesian alza. Banyak juga tu. Nasib time tu tak buka tingkap kan.

    ReplyDelete
  3. Anak buah kakak pernah accident dgn lembu masa balik Kertih tahun lepas. Mujur masa tu tak bawa isteri yg sedang mengandung cheqna. Dia punya marah nak tunggu siapa tuannya tapi tak jumpa pun. Yg kemek kerete dia. Kuat lembu tu lawan Honda City pun kalah cheqna...

    ReplyDelete
  4. hahahah
    al-hikmbu dh jd..
    payah cheqna mentality org kite ni
    bela pakai lepas, mai makan pokok tanaman org
    ye suh kite wat pago plok pdhl bulih je ye kulo kos x sapa 50ya beli tali-- ikat!

    arwah ayah pernah eksiden elok ke lembu melintas
    hancur jugok bonet depan..
    sian plok igt kejadian tu..
    hari kejadian arwah koma arwah nk gi sembur balik kereta dia yg kena langgor lembu tu lah..
    huhuhu.. sedihhh sgt

    ReplyDelete
  5. pandai nak bela lembu..tapi xpandai jaga lembu...habisss alza tu.....kalau nak kena basuh hari².....sapa laaa larat..PBT pun jgn pejam mata...

    ReplyDelete
  6. Cheqna, ingat tak Me accident kereta langgo lembu tau.huhuhu..takleh lupe... kalo lalu kawasan yg berlembu ni me suh hubby slow skit..grrrr... tak sekolah kan lembu2 ni, gitu le... kite lak yg kene berhati2, hehehee...

    ReplyDelete
  7. Ehem kalau tak lapang makna kena ganti qadha hee

    ReplyDelete
  8. Pas tu PBT pun macamm JKM, ,huuu sedapnya ayat...komplen jgn tak

    ReplyDelete
  9. tu la kan kat kg mmg gitu la .. dah lama dah tak tgk taik lembu hihi ... dulu rajin jugak amik taik kerbau kering sbb buat baja pokok .... rindu kg yg cam dedulu ....

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~