Dec 8, 2013

~ bubur asyura ~

assalamualaikum
kejadian pada 2 Disember 2013
berlaku di rumah klien MINAH NI yang tinggal di Landas..ekceli mereka rancang last week..cheqna tak tahu sebab last week cheqna banyak program kan..semalam walau cuaca tak baik..program yang dirancang berjalan dengan lancar..alhamdulillah
pakcik yang pakai baju jalur2 tu klien..kami panggil Pok Su
see..diorang semua sibuk wat keje..masukkan bubur asyura ke dalam bekas...mana cheqna?????ada....
ni ha...tengah makan nasik lauk budu..masak lemak batang keladi tapi cheqna tak makan...n ikan keli goreng beserta ikan ape ntah..yang pasti ikan darat r..skang kan musim hujan...ala..watermark kat situ plak..kalau tak boleh tengok dalam poket haji banyak pen...ala..macam tak biasa kan...hahahaha
ha..kan da ada gambar bukti  cheqna wat kije..fokus tu...hahahaha
eh korang biasa tak makan sura ni???sedap weh..teringat zaman kecik2 dulu...sura yang baru masak...letak dalam tempurung...makan ngan kawan ramai2...perghh sedapnyer...
ouh nostalgia sungguh...

6 comments:

  1. Ya Allah bahagianya buat bubur asyura ramai2 camni.teringat masa zaman dok kg dulu

    ReplyDelete
  2. terenganu punya sama mcm kelantan punya suro ke?sedapnya..sejak dok kedah ni,akak tak merasa suro kelantan dah...kat utara ni lain bebenar dari kelantan punya..

    ReplyDelete
  3. Yeaaa saya pernah tengok makan bubur Syura dalam tempurung beralaskan daun pisang. Ahhh sungguh unik kan?

    Dan, bubur Asyura ni, lain negeri lain versinya. Gitupun, tetap sedap!

    ReplyDelete
  4. cheqna nakkkk!!!!! lama dah tak makan sure tranung

    ReplyDelete
  5. cheqna nyer asyura nih jenis camne? versi utara, pantai timur ke selatan?

    ReplyDelete
  6. penah makan,warna cam dodol kan, tapi tak tau ape bahannye... ade manis n rempah ke kan cheqna...?

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~