Dec 3, 2013

~ berprogram minggu lepas ~

assalamualaikum
nak share pasal aktiviti cheqna pada 25.11.2013 dan juga 27.11.2013..
pada 25.11.2013..cheqna dijempt untuk memberi ceramah dan juga membuat LDK untuk program kaunseling komuniti anjuran Pejabat Kebajikan Masyarakat Daerah Setiu atau nama singkatnya PKMDS. tajuk ceramah adalah seks bebas dan keruntuhan moral dikalangan awal remaja. program ni di buat kat dewan depan sekolah putera jaya, Setiu.
i tgh berceramah u..tekun shahlan melihat i berceramah...shahlan ni..ada satu part..cheqna tengah berceramah..dia g duduk depan cheqna...means belakang peserta la...dia punya gelak....Ya Allah..ad apart2 yang dia gelak..cheqna yang tengok pun rasa nak tergelak sebab tengok dia gelak...suka sangat gelak tau budak ni...apa yang dia gelak???kena tanya dia la..
shahlan..encik rozi ( pegawai akhlak PKMDS) dan juga che do ( panggilan budak2 ni)..che do ni penyelia Pusat Aktiviti Kanak Kanak ( PAKK) daerah Setiu..cheqna tengah bagi talk untuk budak2 ni...diorang sibuk bagi talk sesama diorang..hahahaha
ni plak..wani masa tengah bagi talk untuk program cheqna kat Kampung Basong, Hulu Terengganu pada 27.11.2013...pun program yang sama iaitu Program Kaunseling Komuniti PKMD Hulu Terengganu. kalau ikutkan program cheqna ni dibuat pada bulan 9...tapi banyak sangat halangan dan akhirnya berjaya jugak dilaksanakan pada 27.11.2013..kebimbangan cheqna cuma satu..bimbang hujan lebat..betul..program ni dibuat dalam dewan...tapi bila hujan...peserta susah la nak datang..tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar.
pembahagian hamper..eh eh eh..macam comel je..macam cantik je....lalalalalala
bergambar dengan peserta setelah selesai program..alhamdulillah..akhirnya berjaya jugak dilaksanakan..program ni penutup untuk 2013..dan skang cheqna sedang standby untuk program mangsa2 banjir plak...mudah mudahan tak banjir..tapi rencana Allah tu lebih baik dari perencanaan kita kan??tunggu jela..sambil berdoa moga tak banjir..kesian kat mangsa banjir tau..termasuk cheqna la...rumah i pun dimasuki air ok...huhuhu
antara objektif kami laksanakan program kaunseling komuniti ni adalah salh satu cara kami turun padang..dekatkan diri dengan remaja khususnya..mendedahkan mereka mengenai masalah sosial yang melanda golongan remaja sekarang ini agar mereka tidak mudah terjebak...insyaallah.. 

2 comments:

  1. Semoga peserta,golongan remajakan,dpt faham dan menyerap masuk ke dalam diri mereka apa yg Cheqna sampaikan.

    ReplyDelete
  2. Bagus kalu bebudak remaja dapat sertai program camnih. Masalah moral sekarang ni menakutkan!

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~