Nov 6, 2013

~ setelah seminggu minum BB Plus..apa rasanya???~

assalamualaikum
rentetan dari N3 INI maka cheqna akan storykan lagi kisahnya disini..
secara jujurnya..cheqna ni bukanlah jenis orang yang suka try sesuatu mende yang baru...tak terlintas pun nak try mende alah ni..memang tak hingin....bukan tak de kengkawan jual...masa kawan sekelas form 5 lu duk sibuk pomot kat wasap cheqna wat derk je...langsung tak menunjukkan keghairahanwah ko ayat tak menahan tu untuk menery...tapi segalanya berubah bilamana.....
bilamana sahabat cheqna bercerita ngan cheqna tentang transformasi yang ingin dilakukan...dengan niat ingin bagi semangat pada dia...cheqna try...cheqna try minum produk yang dia jual....dan apa yang cheqna share ni bukan hanya kerana nak jaga hati dia...bukan hanya nak melariskan produk yang dia jual..bukan nak mengampu dia...memang apa yang cheqna share ni adalah berdasarkan pengalaman cheqna sendiri..
hari selasa 29.10.2013, sahabat cheqna bagi 3 sachet bb plus ni untuk ditry....cheqna balik umah..sebelum tidur cheqna minum 1 sachet, suami minum 1 sachet....selamatla kami tidur malam tu..
esoknya, suami tanya ada lagi tak bb plus...cheqna hairan la...tanya suami kenapa...katanya sedap..tidur lena..langsung tak terganggu...tubuh pun rasa ringan.....cheqna ni bila suami kata camtu terfikir...ntah ye ntah tidak laki aku ni...baru minum 1 sachet kot....x kan dah rasa kesannya...pahtu cheqna baru perasan..tubuh cheqna dah tak lenguh2....rasa ringan gak....sedangkan sebelum ni..nak bangun pagi2...alahai..sakitnya tubuh especially bahagian pinggang....cheqna tak fikir sangatla..drive seperti biasa ke tempat kerja....sekali lagi cheqna rasa lain..
selama ni...kalau drive ke tempat kerja...memang cheqna mengantuk yang hamat...kadang2 rasa nak tidur je kejap kat highway tu...tapi ku tahan jebat....eh tetiba..cheqna kan drive hampir sejam setiap pagi...dengan highway yang sunyi sepi tu...pemandangan tak menarik..memang mengantuk.....tapi pagi tu drive ( pagi 30.10.2013) memang langsung tak mengantuk....cheqna fikir mungkin kesan BB Plus kot...
satu lagi perangai cheqna selepas nikah ni..asal pukul 1 je kompem tutup pintu bilik n tidur...letih sangat gamaknya....tapi hari tu( 30.10.2013) memang cheqna tak rasa ngantuk langsung...serius ni....kadang2 ada gak kul 11 pagi tu cheqna punya mengantuk Ya Allah Tuhan je tau..tapi kali ni memang tidak...cheqna nak kata kesan BB Plus kang takut orang kata nampak sangat nipunya sebab baru minum 1 sachet kan...tapi memang benar..itulah yang cheqna alami...rasa cergas...x letih...x lesu...bersemangat cheqna rasa..
skang dah 6 hari minum BB Plus...selain cergas..ringan tubuh..x mengantuk....satu yang cheqna perasan...liang roma wajah cheqna yang dulunya besar..skang semakin mengecil...dan kulit muka cheqna rasa licin je..smooth je...camana nak cakap erk...sebabnya cheqna yang rasa...mungkin kesannya tak sama pada setiap orang kan...cuma skang ni cheqna share apa yang cheqna rasa jela setelah hampir seminggu minum BB Plus
cheqna rasa berbaloi....n tak mustahil cheqna akan oder lagi....ada sesape nak try???bagitahu cheqna...cheqna akan bagitahu sahabat cheqna...ni baru seminggu...nanti cheqna update lagi setelah 2 minggu or sebulan cheqna minum BB Plus ni...yang pasti kesannya memang best...sangat tak rugi untuk anda mencuba...serius cakap ni weh....jom pakat2 try.....demi kesejahteraan diri..kesihatan diri...untuk kebahagiaan diri...suami..anak2 dan keluarga kita...yeahhhhhhhh!!!ape lagi..order skang sebelum anda ketinggalan.....pastu sama2 rasai perbezaannya.....
wah...dah macam salesgirl plak cheqna ni...hahaha...tapi takpe...sharing is caring ok...=)kalau betul2 berminat boleh bagitahu cheqna ye =) 

10 comments:

  1. akak kdg2 confius...byk sgt produk mcm tu kat pasaran..tak tau nak beli yg mana...

    ReplyDelete
  2. wah wah...ko boleh jadi duta produk bb plus la nok...

    ReplyDelete
  3. Eh, bgs ni Cheqna...sy ni klu time tak preggy, ade ms lesu yg amat. Nak2 bila nak dkt period. Bolehlah cuba. Tapi kena tgu habis preggy dulu. Skg ni tak berani nak minum apa2.

    ReplyDelete
  4. kalau ada good improvement..teruskan...:)
    eh, sejam driving setiap pagi? jenohhhh woooo...;P

    ReplyDelete
  5. macam best je Cheqna....kalau kesan dia bagus camtu boley la try :)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~