Nov 26, 2013

~ pameran binatang berbisa ~

assalamualaikum
hari jumaat 22 November 2013 jam lebih kurang 3 petang..cheqna bersama suami dan 2 orang anak buah kami bergerak menuju ke Muzium Negeri Terengganu..tujuan kami adalah untuk saje je berjalan2 benonya...hahahaha..almaklumlah dah lama tak berjalan2 ngan anak2 buah ni...anak2 sendiri??insyaallah..sama2 doakan..ada rezeki...insyaalllah...jangan gusar2 ye..=)
suami drive..akmal kat depan..so cheqna ngan aqib kat belakang....budak ni kemain tau bila naik kereta..eh..dah lama tak citer pasal budak ni dalam blog ni kan??hehehe..che ngoh sibuk dik oiii..
dah sampai..kena bayar tiket rm5 ok..so total kami berdua rm10 la..akmal ngan aqib tak dikenakan bayaran...banyakla binatang berbisa lam ni..ada ular..kala jengking..lipan..labah2..ikan..obor2..macam2 ada..ekceli ada pertunjukan ular jugak tapi hari kami pergi tu tak de..selain hari jumaat memang akan ada pertunjukan ular...
penat meround dalam tu...ape lagi..balik....abang kata adiknya good boy hari ni...x mengganas mana..hahahah
2 orang ni je pun anak buah suami...2 beradik..memang totally x sama langsung 2 orang ni...abang lahir kat klang..adik kat trg..abang cerah...adik agak gelap sebab mamanya suka minum kopi time mengandungkan aqib..x pe dik..gelap2 adik pun manis gitu..hahahahaha
31.10 baru ni genap 2 tahun usia dak kecik ni..mamanya x celebrated lagi..x tau nak celebrate bila..ce tengok tangan tu..hamboi...macam orang beso bila bergambor.....kalau mamanya ada kelas time2 cuti ni cheqna memang suka jaga aqib...memang besh r..kalau dia mengamuk..kasik je tengok pocoyo..senang citer....
kalau tak de budak kecik ni..sunyi je rasa..kalau aqib ada umah tok wan..huh..bayangkan 3 orang pok sedara aqib iaitu ayoh ngoh aka lakiku..pok anjang dan pok alang kompem akan usik aqib sampaila aqib dan tidak ketinggalan abangnya akmal nangis...2 orang ni nangis barulah pok2 sedara bereti khianat aka usik...
selalu cakap ngan suami..Allah hadirkan aqib untuk ubati kesedihan kita sementara ini..hihihi..poyo ko cheqna!!!!!!! 

7 comments:

  1. Pada kakak bukan poyo apa yg cheqna kata tu ada kebenaranya. Sementara belum ada anak sendiri anak-anak inilah yg menceriakan suasana..

    ReplyDelete
  2. Sonok gak bwk anak2 kecik ni jalan, kan? Ni yg rs nak bwk Aydin jln2 gak ni. Heheheh!

    ReplyDelete
  3. betul tu komen kak zaki, Cheqna, on my experience lak, time ni la nak layan habis2an ke dowang, nnt dah ade anak sendiri, tak terlayan de... lagi2 ade anak kembo Cheqna, kenkadang anak2 buah tu datang gak himpit makcik nye... twin jeles, so kurang skit la perhatian ke anak buah tu, hahahaha.. nak wat camner...

    ReplyDelete
  4. inshaa ALLAH ada rezeki utk menimang zuriat sendiri..."usaha tangga kejayaan" hehe...

    ReplyDelete
  5. alahai..rumah dekat jer ngan muzium..tapi x sempat agy nak terjah sana =)

    ReplyDelete
  6. Hai Aqib...hengsem la mung... Macho je duduk gitu ...hiihihi (Cobaan dialek ganu) :P ppffttt

    ReplyDelete
  7. Anak buah lebih kurang mcm anak sendiri,sukalah diorg dpt jln2 ngan Cheqna dan suami.

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~