Nov 28, 2013

~ hujan2..makan ni memang sedap ~

assalamualaikum
2 minggu lepas kang asyik hujan kat trg ni....adik ipar cheqna dah beberapa kali duk berzikir nak makan mii berkuah yang cheqna selalu buatkan dulu....suami suh wat derk je....kesian la plak...adik ipar hampir 3 malam hari tu duk berzikir kat wasap suami "mee rebus satuuuu"..tapi cheqna tak layan..
hinggalah petang bila ntah....cheqna tanya suami nak makan ape....dia punya menung panjang...kebetulan hujan...suami kata hujan2 ni sedap gak makan mee rebus sayang tu..kebetulan mee kuning tak de...so suami g beli..maka jadilah aktiviti masak memasak cheqna malam tu
amik gambar ni....tunjuk kat adik ipar....x menyabar hokeh dia datang.....resepi??ala malula..ni mee versi cheqna la....
panas berasap..ditambah dengan sambal kicap...perghhh.....hujan hujan sejuk sejuk memang sedap makan wehhhhh

9 comments:

  1. mee versi cheqna kalo dapat confirm jilat mangkuk oii..hheehe..

    ReplyDelete
  2. sejuk2 musim tengkujuh memang kena dengan sup panas2...

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaaaa.....sedapnya sup tu nampak best hangat ni ..grrr....grrrr

    ReplyDelete
  4. kalu ujan mkn yg ada kuah gini mmg sedap kan kak...

    ReplyDelete
  5. Hujan-hujan klu makan sup2 mmg layan, Cheqna....sdp tgk mi Cheqna tu.

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~