Oct 24, 2013

~ Selongkar ~

assalamualaikum
pagi khamis yang sejuk dan dingin...musin hujan tiba lagi....bersedialah kami untuk mengharungi banjir disini...moga2 dijauhi banjir kali ini..amin...
ok....kali ni nak share pasal orang yang tak asing lagi dalam blog cheqna ni...bagi yang dah lama follow tentu tau sape yang cheqna maksudkan
kenal???haji mez...tentu korang tahu kan pasal ape cheqna nak ceritakan dalam blog kali ini...ape lagi..pasal perangai dia la....hahahaha..cheqna kenangkan balik pun cheqna nak gelak..
cheqna lupa hari ape..tapi segalanya bermula dengan minah ni..ikut cerita dia..mulanya dia nak cari tali untuk ikat fail...dia tahu biasanya haji yang banyak tali....so dia mula la menyelongkar meja haji...tapi lain yang dicari..lain pulak yang ditemui...
masa ni cheqna memang menyengeh sebab memang kelakar giler....bersungguh minah tu menyelongkar.....
hah..amik ko....bukan tali yang ditemui..sebaliknya mende2 alah ni...Ya Allah Ya Rabbi..sabar jela haji
antara koleksi yang dia 'simpan'..yang tahu tu hak dia..memang amik balik r....hahahaha..staf opis ni memang dah aim dia..asal barang hilang kompem cari dia..hahahaha
masa sesi penyelongkaran ini berlaku..haji x dop..kuar ngan wani g bayar ke g siasat kes gitulah..x ingat..tapi geng2 ni dah wasap ke wani siap2 jadi haji tahu r kami menyelongkar....hahahaha..haji haji...sabar jela...cheqna tak tahu orang lain..tapi kalangan kami yang dah tahu stail haji ni...memang tak amik hati r dengan apa yang dia buat...haji ni..pepagi hari datang tunjuk muka kat cheqna dalam poket ada sebatang je pen...tak lama lepas tu kompem penuh poket dia....tak tahulah dia g kebas yang sapa punya...haji haji....nakal sungguhla...penghibur kami di opis ni...x dok haji macam sunyi la plop....
opis korang pun kompem akan ada perangai macam haji kan???hihihi 

8 comments:

  1. takdok..lat sini semua muda muda jak...buat gaduh bleh ar..hahaha..

    ReplyDelete
  2. Kakak tahu dulu cheqna pernah tunjuk poket dia penuh pen org lain. Itulah agaknya jadi koleksi dlm bilik dia:)

    ReplyDelete
  3. hehehe lawak la haji mez ni...kim slm la kt die...hihi

    ReplyDelete
  4. heheheheh.... msti haji ni jenis yg hepi go lucky je kan... kuat nyakat... kt opis nih takde lah yg pangai gitu tp yg pangai gatai ada lah ehhehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~