Oct 27, 2013

~ pelik tapi benar ~

assalamualaikum
cheqna nak curahkan pandangan cheqna mengenai hari ibu..hari ayah..hari lahir...mungkin apa yang cheqna curahkan ini ramai tak setuju...atau meluat atau membangkang sama sekali...its ok bagi cheqna sebab itu hak anda..sama gak..ini adalah hak cheqna untuk mencurahkan apa yang cheqna rasa...
wah ko..tajuk n intro serius bebeno..hahaaha..erm...ekceli begini....memang lately peristiwa ini kerap berlaku..
ok perasan atau tidak..setiap kali tiba hari ibu...hari bapa mesti ramai yang wish kat FB kan???ekceli untuk apa erk post kat FB tu??dengan harapan mak ayah baca??mak ayah yang ada FB ok la...mak ayah yang tak ade FB???so bagi cheqna macam..err..err...y not call je mak ayah n wish la...lagi best...x pun yang always jumpa mak ayah..wish face to face senang....ni nak post kat FB bagai..konon kita lah anak yang paling baik...paling ingat kat hari ibu hari ayah tapi kat FB jela...walhal tak pun..kat FB jela....nak harap telefon or wish face to face memang tak r....sebab tu cheqna tertanya2 untuk apa di post kat FB???bagi yang post kat FB n dah wish secara direct tu ok la..alhamdulillah r...
wish birthday pun sama r...kalau untuk kawan2 tu oklah sebab majoriti bebudak muda..tak kira la belia ke remaja ke remaja purba ke majoriti ada FB..mak ayah kat kampung tu ada FB ke???yang anak2 bagai nak rak post kat FB tu apahal??bajet mak ayah boleh baca???
berpijak di alam nyata boleh??x payah nak tunjuk sangat kat FB kita ni anak yang memang SWEET..x lupa wish birthday mak ayah...wish hari ibu hari ayah bagai...ok fine hak masing masing tapi what for????ask yourself la...
ni lagi satu...hari ibu bulan 5 hari ayah bulan 6...hurm....bukanke lebih afdal setiap hari adalah hari ibu dan ayah???lagipun cheqna pernah terbaca pasal sambutan hari ibu itu haram...setakat nak bagi hadiah..nak belanja makan mak ayah sendiri takkan hanya setahun sekali kan??papepun itu hak dan pandangan masing masing...cheqna tak kata betul tak kata salah....dan ini adalah pendapat cheqna dan cheqna tak ada hak untuk paksa anda semua setuju dengan cheqna...masing2 ada akal fikiran kan..boleh fikir mana baik mana buruk...=)
*kadang2 kebenaran pahit untuk diterima kan???* 
mohon jangan caci cheqna..terima kasih ye 

7 comments:

  1. setuju sgt cheqna wei...kasih utk mak n ayah biarla face to face..jgn sesekali abaikan mak ayah...kasihla mereka sptmana mereka kasih kat kiter dr kecik..dang xdok mak ngan ayah nak nyesal pun x guna dah....beruntung sape yg masih punye ibu n ayah lagi...

    kehilangan itu sgt pahit..tp cik dah redha mak ayah pergi dulu...

    ReplyDelete
  2. hahaha.. yabang penah cite satu dj ni sound die punye caller yg wish utk mak ayah die kat dapur.. padehal gi jela ckp depan2 kan.. hahah

    ReplyDelete
  3. " Oohhh donia..lihatlah..aku lah anak yg paling sweeeeeettt"...

    ~hahahaha

    ReplyDelete
  4. heeheh kadang2 utk tanda ingatan kot kak... tp selalu kalu bday mak or abah walaupun mereka kt kg msti call n wish, kalu ada rezeki lebih blik kg n bt mkn2 skit sambil bt doa selamat utk mereka... heheeh...

    ReplyDelete
  5. Salam kak. Kt FB wish.. face to face pun wish..hehe just untuk menghargai ibu bapa.. saya pernah terkesan dengan post seorang kawan di FB.. dia wish besday utk ibu. itu buat saya terfikir..kenapa saya x wish besday kt ibu saya. kenapa org lain boleh wish dan igt besday mak dia? lepas tu saya nekad.. saya nak wish besday ibu. alhamdulillah sampai skrg setiap thn rasa x sabar nak wish besday dan sediakan hadiah. xlebih sebagai penghargaan utk ibu dan bkn niat utk dpt gelaran ank paling sweet.. tp kalo jdi ank paling sweet pun alhamdulillah.. itu tanda kita berbuat baik dgn ibu ayh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kembali dik
      alhamdulillah
      kalau kes macam adik ni baguslah...
      teruskan ye =)

      Delete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~