Oct 22, 2013

~ Merang Suria Resort ~

assalamualaikum
as usual..setiap tahun cheqna akan melaksanakan program kaunseling organisasi untuk semua staf kat opis cheqna...kalau tahun lepas di marang..kali ini cheqna buat kat merang suria resort plak. program ni telah selamat cheqna jalankan pada 27-28 September 2013 dan alhamdulillah...hanya 3 orang kakitangan sahaja yang tidak dapat menghadirkan diri...yang lain..semua hadir =)
jam 3.30 petang hari jumaat...cheqna kasi taklimat sket...n pas pada tu sesi dihandle oleh shahlan..bermula jam 4.00 petang hingga 530 petang...pahtu sesi kedua 830 malam sehingga 11 malam lebih kurang..sambung esok pagi 830 sehingga 1030 dan sesi last kul 11 pagi cheqna handle...
 ni antara aktriviti yang kami laksanakan untuk kakitangan PKMD Hulu Terengganu. dengan menggunakan ubat nyamuk..staff perlu menggunakan kekreatifan untuk memastikan semua mancis yang dipacakkan di atas plastesin akan menyala..ada masa yang diperuntukkan untuk setiap orang..
yang ni plak aktiviti terima kasih. dengan menggunakan lilin dan cawan polisterin..setiap dari semua staff akan menyalakan lilin orang yang mereka rasa perlu untuk berterima kasih..so cheqna as a starter la...takut diorang tak faham or jelas dengan maksud yang cuba kami sampaikan...ada juga yang menyeleweng..kami just suh berterima kasih....tapi mende lain yang dibuat..tak pelah..nak wat camana...mungkin arahan tak jelas or mereka cuba mengambil kesempatan dan ruang yang diberikan ini untuk meluahkan apa yang mereka rasa..
bagi yang dah lama follow blog cheqna..mesti kenal sape lelaki ini kan??? =)
ekceli best jugak buat camani..dengan iringan muzik...muzik yang jadi background citer masihkah ada ramadhan tu.....carik sendiri....
yang ni plak slot pagi sabtu...permainan ikut kata..kata sape erk shahlan guna hari tu...kalau cheqna suka guna kata kak ton..hehehe..nak tengok sejauh mana staff memberikan fokus pada arahan yang diberikan
spesel kes tu...sakit lutut duk kat bawah...hihihi..ni team auditori...
ni team visual
bentang dari team auditori
dan ni team kinestatik...ekceli visual..auditori n kinestatik ni merupakan jenis2 saluran komunikasi...setelah menjawab inventori..mereka akan berada dalam team mengikut jenis saluran komunikasi mereka..dan memang jelas...mereka memang berada di kumpulan yang betul...
eh..macam dah panjang plak...sambung next n3 lah untuk aktiviti last yang menyebabkan shahlan tergolek2 suker....tunggu....

10 comments:

  1. Sesekali seronok juga ikut serta dalam aktiviti begitu. :)

    ReplyDelete
  2. Merang...Marang...Maran...huishhhh..saya selalu confused...hahahaha... Suria Merang ni saya pernah duduk sekali...Nasi dagang dia sedappppp :)

    ReplyDelete
  3. sebenarnya hadirkan diri untuk berkursus baguskan ceqna...
    banyak perkara dapat kita belajar...

    ReplyDelete
  4. merang ngan marangtu tak sama yerk... syioknyer xtvti macam2 yerk...

    ReplyDelete
  5. program kaunseling...wah aktivitinya seronok ye..

    ReplyDelete
  6. Kalau kakak kena nyalakan semua itu pun mesti tak tercapai. Seronok juga sesekali buat aktiviti macam ini. Tapi kalau selalu penat Cheqna..

    ReplyDelete
  7. bizi sungguh cheqna ni yerk...
    erm, kalu kursus ada aktiviti2 gini best la, x boring..

    ReplyDelete
  8. sy pernah duduk merang suria...masa induction company..hehe besh jgk ah...

    ReplyDelete
  9. best ke resort ni cheqna? boleh suggest buat family day kami kat situ kalau best ..huhu

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~