Oct 23, 2013

~ merang Suria Resort part 2 ~

assalamualaikum
sambungan dari n3 INI..maka terhasil n3 ini hahahaha..ini adalah aktiviti pada 29 september slot pukul 11.00 pagi yang dihandle oleh cheqna dan dibantu oleh shahlan..
setiap kumpulan perlu membahagikan ahli kepada 3 stesyen iaitu stesyen melihat, stesyen menyampai dan stesyen merasai/mengalami..so depends on group masing2 la camana nak divide ahli kumpulan tu...gambar diatas adalah mereka2 yang ada di stesyen melihat...so mereka perlu melihat lego seperti dalam gambar ok...
dan setelah melihat mereka perlu memberitahu kepada kawan mereka di stesyen menyampai....proses ini berulang alik...bukan hanya sekali melihat dan menyampai..dalam temph sejam..mereka boleh melihat..menyampai dan merasai sehingga mereka benar2 yakin dan puas hati...
dengan tangan2 sekali naik..betapa nak menunjukkan apa yang mereka lihat..sebab bagi yang menyampai..mereka tak dapat melihat lego tersebut..nampak dinding penghalang kat belakang tu?????lego tersembunyi dibelakang tu la...
yang ni stesyen merasai...mereka perlu tunggu stesyen menyampai sampaikan kepada mereka la camana dan apa yang perlu dibuat...
ni pun stesyen merasai....stesyen ni hanya boleh berhubung dengan orang yang menyampai...tak leh berhubung dengan orang yang melihat....
antara gaya2 yang ditunjukkan...nak bagitahu bagaimana bentuk lego itu..
see..sampai terkeluar tarian mak yong lagi..ko haderrrr?????hahahahaha
ni dah selesai program..alhamdulillah sangat....staff kat opis 26 orang termasuk cheqna..hanya 3 orang yang tak dapat join...memang cheqna rasa best sangat buat program ngan diorang ni..enjoy...program kali ni cheqna tak buat ceramah...semua xtvt...enjoy..rileks..dan tenang....
insyaallah tahun depan sekiranya diizinkan cheqna nak wat teambuilding plak...

10 comments:

  1. Nak tahu message yg disampaikan tepat atau tak ye.. dari zaman anak-anak sampai dah punya anak game ini masih ada lagi... menyampaikan apa yg dilihat.. itu yg boleh gelak bila lihat hasilnya selalu tak tepat:)

    ReplyDelete
  2. best jugak tu main susun lego..dah lama tak main dulu kecik2 ade la lego brick tu ...huhu

    ReplyDelete
  3. amboi cheqna bestnyer... team building lg bestkan..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~