Jun 19, 2013

~ nikah lagi???~

assalamualaikum
citer dah lama...tapi baru nak citer..well..maaflah...kak ton kan sibuk.....hahahaha kak ton la sangat...ni kisah kenduri sambut menantu umah cheqna baru ni..sehari sebelum mengundi..hamboi mengundi pun dah lupa ke bila???mentang2 blackout..opsss...
ok dah..meh layan gambo meh..
ni sebahagian dari koleksi mok2 sedara n sepupu sepapat...bagi yang baru baca blog cheqna ni mesti tertanya2 siapa yang kahwin kan...ginilah...apa kata anda semua habiskan masa dengan mentelaah semua entri cheqna...wah ko...pomot gitu..hahahaha...ok..ni kenduri adik bongsu cheqna yang nikah ngan gadis pilihannya orang Tenggaroh 6 pada 13 April hari tu..so 4 Mei giliran umah kami plak menerima kunjungan dari Johor itu...
inilah pengantinnya......comel plak dua orang ni ahkak nengok...adik ipar i yang membaca kompem tersengeh2 ni..haishhh
the poyo of pengantin..memang giler2 r pasangan ni....alhamdulillah...moga korang still giler2 sampai bila2 ye dik...ahkak doakan...=)
kami...this is our family...i memang kecikkecikla sangat berbanding dengan adik2 cheqna ni..yang dua orang kat depan tu kembar..baju biru je available..hahaha ghasak aku kena marah nanti...
eh eh eh eh..tetiba..hahahaha...ghasak..ni kan blog cheqna...hahahaha pengantin lama harus ada ok...sila cebik2 kat lain hahahahaha
ouh ma ku...kompem ma teringin nak cucu kan..sabarlah ma...anakmu ini belum berjaya walau telah mencuba sekeras mungkin...wah ko ayat...hahahaha takpe ma...secepat kilat anakmu ini bagi cucu...tengok bawah
>
>
>
>
>
nah amik...cucu segera...hahahahaha
kenal kan sape anak kecik tu..sia2 kalau korang tak kenal...selalu sangat jadi modal bercerita dalam blog cheqna ni si budak kecik itu...hahahahaha
alhamdulillah semua dah selesai tunggu lagi sorang adik cheqna je..mudah mudahan Allah mempermudahkan segalanya...amin....

15 comments:

  1. Tak apa cakap pada mama tak lama sekali dapat dua cucu. Yg satu dari cheqna dan satu dari adik... insya-allah.

    ReplyDelete
  2. Meriah betul bila jmpe adik beradik ramai2 kan..

    ReplyDelete
  3. bila berkumpul reramai meriah jadinya.. macam2 cerita keluar.. seronok.. ;)

    ReplyDelete
  4. seronoknya kenduri kawin ni.. dapat kumpul sedara mara.. berborak sampai tak sedar hari dah petang..

    ReplyDelete
  5. cheqna pun baru setahun kawen..kira masih baru,masih dalam mood hanimun lagi la kan..
    pengantin mmg cun...putih melepak..

    ReplyDelete
  6. insya allah...sama2 kita cpt dikurniakan zuriat ya cheqna. :)

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah selamat semuanya...
    selamat pengantin baru pada adik cheqna...


    p/s: eh, jgn ckp mcm tu cheqna...kadang tu bz sgt...bukan semua blog aku boleh terjah...huhu...
    aku sayang ko la cheqna...

    ReplyDelete
  8. amboi tajuk tak hengat... sabojerler kalau baca cheqna nyer entry... baju2 cheqna ngan family cantikler , batik trengganuker!!!

    ReplyDelete
  9. time gini baru dapat jumpa sepupu sepapa cheqna..
    comellah pengantin pompuan tuh..

    ReplyDelete
  10. semua adek bradek cheqna size lebih kurang je comel2 belaka...
    ma cheqna muda lagi lah brape umur tu

    ReplyDelete
  11. meriahhh..bila cuti skul.bmula..ramai y buat knduri kawen kan.

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~