May 27, 2013

~ sekejap masa berlalu...~

assalamualaikum
tak leh nak berlama2....sibuk je manjang...kate kooooo...hahahaha takpe abaikan...maafkan saya wahai pembaca2 setia blog curahan rasa..sebab cheqna dah tak konsisten menulis macam dulu2...nak wat camana...banyak kekangan skang ni...
alhamdulillah...26 Mei 2013..genap setahun cheqna bergelar isteri..alhamdulillah syukur sangat...sekejap je masa berlalu...dah setahun....banyak perkara dah dilalui bersama ..cheqna akui awal2 perkahwinan dulu banyak mende cheqna dan suami pelajari tentang diri masing2..yelah...baru duk serumah kang...the true of color baru kuar...masa bercinta bukan semua kita tahu kan..memang agak struggle r fasa pertama alam rumahtangga kami...gaduh2 baik..adatla tu...dan alhamdulillah...kami makin mengenali skang ni..dan insyaallah akan lebih mengenali selepas ini....
ni masa kami wat kenduri kesyukuran la...memula tak rancang pun....just nak potong kek je..sebab dah janji ngan Akmal...che ngoh nak potong kek...tetiba segalanya jadi lain...hari sabtu 25 mei tu  cheqna bagi talk utk kursus kahwin kat INSTEP, Batu Rakit 8.30-9.30 pagi...suami temankan cheqna...so dah setel ceramah cakap ngan suami terasa nak makan mi soto je...suami pun ajak beli barang..masa tu rasa mcam nak masak banyak je...boleh ajak ma datang...makanya..terjadilah majlis kecik2 kat teratak kami..cheqna masak soto je pun..
ma datang..adik2 cheqna datang..pahtu akak n adik2 ipar..mak ayah..pahtu jiran2 2 3 orang datang..x sangka la plop...ekekekeke

hadiah anniversary..ekekekeke...kekura2 ko...yang beso tu dah lama kami bela...dalam 5 bulan rasanya...yang kecik tu semalam ( 26.5) beli...kekonon tu mak...baru dapat baby...moga2 cheqna pun akan dapat baby la nanti..wah ko...ada kene mengena ke???hahahaha...ni je suami bagi sempena setahun nikah???ishh tak la...ada lagi hadiah lain tapi tak mo la publish nanti dikata menunjuk2 plak...orang yang ada sekitar cheqna tau la cheqna dapat apa..hahahaha
apepun..moga kami kekal bahagia bersama...dikurniakan cahayamata..amin.....

16 comments:

  1. hepi anivesary ye cheqna...

    gaduh2 tu yg buat kita mengenali pasangan ktia..

    ReplyDelete
  2. Happy 1st anniversary cheqna...Moga berbahagia hingga ke syurga :)

    ReplyDelete
  3. selamat ulangthn cheqna..moga2 cpt bertambah ahli....bila nak jemput kiter g umah nyer...nak rase soto cheqna masak...hehhehe

    ReplyDelete
  4. alhamdulilah..happy 1st anniversary cheqna...Moga bahagia hingga ke Jannah..amin :)

    ReplyDelete
  5. Semoga Allah SWT mengurniakan anak menantu mama ini dengan zuriat yang comel, sihat dan soleh. :)

    ReplyDelete
  6. Tahniah...
    Semoga rumahtangga sentiasa diberkati Allah.

    Aku doakan untuk rumahtangga aku juga.

    ReplyDelete
  7. semoga jodoh berkekalan hingga ke hujung usia...

    ReplyDelete
  8. tahniah cheqna...masih jauh lagi perjalanan hidup berumahtangga ni,harap cheq na tabah menghadapi segala cabaran...

    ReplyDelete
  9. wahhhh...hepi annivessary cheqna, moga kekal hingga hujung nyawa & cpt2 dpt baby ;)

    1thn ni, true color sumer dh kluar blom?
    mcm CiM dulu, tkde sgt laaa true color sbb we both just learn all the colors sbb kami tk brcinta pown, masa engage hanya jumpa 2-3 x jer.

    ReplyDelete
  10. tahniah cheqna..
    happy anniversary.
    setahun dh ya, kejap je masa blalu kan.
    saly doakn semoga rumahtangga yg dibina bkekalan hingga ke jannah dan dikurniakn ank2 yg comel,soleh solehah.. amin..:)

    ReplyDelete
  11. lama tak ke sini...
    alhamdulillah dah setahun dah.
    happy anniversary..
    moga bahagia bersama keluarga selalu..amin

    ReplyDelete
  12. Epy Anniversary cheq na, Sga pjg umo, murah rezki sllu & sga cepat dapat rezeki menimang bb...

    Sy pn bela kura2 gak, dah beso seram plk...hehe

    ReplyDelete
  13. hepi anniversary to both of u...InsyaAllah kalo da rezeki xkemana puan..

    ReplyDelete
  14. happy anniversary cheqna & semoga cheqna cepat2 dapat baby :) amin

    http://zaliyatt.blogspot.com

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~