May 23, 2013

~ exercise di pagi hari ~

assalamualaikum
tenggelam timbul cheqna ni kan??nak wat camana...kekangan keje..nak luangkan masa lama2 ngan blog pun tak dapat.....apatah lagi nak jengah sahabat2 semua....dan cheqna tau...dah tak ramai yang tinggalkan komen kat n3 cheqna ni...mungkin merasakan cheqna tak lagi menjejaki rumah mereka menjadikan mereka tak lagi sudi meninggalkan jejak disini..sob sob kesat air mata..x pelah...skang cheqna mencurahkan rasa disini khas untuk mereka2 yang masih sudi membaca walau tak meninggalkan jejak..terutama silent reader tegar cheqna...anda tahu sape anda kan???
ok...berbalik pada kisah yang ingin disampaikan...cheqna lately memang akan berexcersie....malahan wajib bersenam dipagi hari...walaupun dalam kete...senaman yang cheqna amalkan ni memang bagus terutamanya untuk bahagian tangan....
penat jugak walaupun bersenam hanya dalam keadaan duduk...sambil drive...uishhh bahayanya exercise cheqna ni....tapi kena pandai2 la.....
senaman apa?????ye..senaman yang cheqna amalkan hampir setiap pagi waktu keje ni adalah senaman....senaman....senaman..

>
>
>
>
>
>
SENAMAN TAMPAR NYAMUK YANG BERLELUASA DALAM KERETA DI PAGI HARI!!!!!!!!

Hah amik ko!!!!!memang sakit hati weh...pepagi nak g keje selalu je fight ngan nyamuk2 yang sesedap rasa je baru bangun dari tidur mereka dalam mr black tu....perghhh...sekor....sekor...sekor.....wah ko....berparti nampak malam tadi.....makanya sibuk la cheqna ni menampar2 nyamuk ni sekor demi sekor....
bukak keempat2 tingkap dengan harapan keluarla nyamuk2 ni...tapi hampeh....still ada jugak...habis camano???takkan cheqna nak spray ridsect dalam mr black?????sudahnya bersilat..bertepuk tamparla dalam kete tu..dah macam hape dah cheqna kalau pagi2 nak g keje....pandai tau nyamuk2 ni...bila buka semua tingkap....semua sembunyi bawah seat la..bawah dashboard la...tutup balik tingkap...hamboi dengan senang hati ko terbang bebas dalam mr black ye....
nasib x baik nyamuk ...matila nyamuk tu di tangan cheqna dengan senaman yang cheqna lakukan....nasib tak baik cheqna...bebaslah berterbangan nyamuk tu dalam mr black..huh!!!!!!
hek eleh cheqna...pasal nyamuk pun masuk blog...glemer ko nyamuk.....hahahaha  
korang ada pengalaman cam gini????? 

7 comments:

  1. camne nyamuk leh masuk dlm kereta cheqna? kalo hubby Me dah hangin dah... tahan je la tinge ni.. Me pun wat2 la halau ke tepuk2 nyamuk tu, hahaha.. ikutkan malas nak bersenam, heeeee...

    ReplyDelete
  2. Dari mana nyamuk tu masuk cheqna? Bila waktu tengahari, jemur kereta tengah panas, biar dia mati :P

    ReplyDelete
  3. kerlass senaman cheqna....

    nyamuk biasala tu suka tmpt2 gitu..

    ReplyDelete
  4. hehehehe.. betul la cheq na.. mmg nyamuk ni mmg suka ddk dalam kete.. sy akan buka tingkap dulu.. dalam 5km baru tutup tingkap.. nyamuk kebal betul..

    ReplyDelete
  5. hai.. salam kenal..

    follower ke : 557

    done follow/singgah sini.. jom follow/singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. hahaha....rasanya senario senaman pg dlm kereta ni biasa boleh nmpk kt trafic lite. kebanyakannya mcm tu kottttt.... tp kan CiM rasa ianya bukan nyamuk, tp mcm agas sbb tak geget kita dan kurus skit serta berkaki panjang.

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~