Apr 1, 2013

~ memang benar bagai dikata ~

assalamualaikum
sekarang cheqna suka share sesuatu yang cheqna rasa sangat bermakna buat diri sendiri dan juga mungkin berguna pada orang lain..
tadi cheqna share kata2 ini
bagi cheqna sangat betul...duit gaji yang kita dapat tu memang bukan semuanya hak kita...yang ada dalam dompet tak semestinya hak kita..mana tau kot2 kete rosak ke...kita sakit ke...kan????jadi always fikir yang baik2.....apa yang Allah dah tentukan tu memang itu adalah yang terbaik buat kita
pesan suami..duit tak banyak takpe..janji duit tu berkat....kita rasa senang dengan apa yang kita miliki...kalau ada duit banyak..rumah besar..kereta besar tapi hati sentiasa serabut..tertekan..tak de gunanya jugak kan???
cheqna suka share...untuk ingatan cheqna sendiri terutamanya....hidup ini terlalu indah untuk disia2kan....
err...nak berkawan ngan cheqna kat FB??add SINI ok..

10 comments:

  1. Jika suami kena culik pun bukan kita punya kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleh itu sharelah suami kita,,jika ada yang nak

      Delete
  2. Hakikatnya..sume bukan milik kita kan..walau diri sendiri.

    ReplyDelete
  3. betul cheqna, biar harta sikit janji kita bahagia.lagipun semuanya bukan milik kita.pinjaman sahaja

    ReplyDelete
  4. Thanks Cheqna, info yg sangat berguna utk diri akak.
    Selalu ingatkan anak2, kalau solah jumaat pastikan bawa $ utk tabung masjid. Sedikit pun tak apa, yg penting ikhlas kerna itulah yg membantu kita di alam barzah kelak.

    ReplyDelete
  5. betul tu...duit yang kita simpan pun bukan hak kita...tengok-tengok kena kuarkan jugak...buat bayar saman...waaa...

    ReplyDelete
  6. Betul sgt kata kata Ust Ismail Kamus tu..Last2, mmg duit yg kita sedekah itulah, 'kita punya'...yg jadi bekalan di akhirat nanti

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~