Mar 26, 2013

~ maggi ketam ~

assalamualaikum
lama i cuti you..hari ni baru i menjelma...hahahaha...
alhamdulillah mr black dah sembuh...dah setel semuanya.....ni nak citer pasal maggi ketam ni....
malam bila ntah....cheqna n suami kuar berjalan2..pastu suami nak makan..jadi cheqna suh suami makan maggi ketam...makanya kami makan kat kedai kat pantai air port..nama apa ntah kedai tu...lupa..
masa kami sampai hanya ada satu family je ( dalam 4 orang dewasa, 2 ke 3 orang dak kecik) yang ada kat kedai tu...so kami order..cheqna minum carrot susu, suami nescafe o ais dan order maggi ketam semangkuk...cheqna tak suka mende alah ni..
akhirnya...setelah hampir 30 minit menunggu..makanya sampai jugak maggi ini...100 gram =RM5 hokeh..
cheqna try gak sikit..cannot go...sudahnya suami habiskan semuanya
licin...punya semangat suami makan...tapi suami kata tak sesedap yang dia makan kat tok bali hari tu....total kami makan ni RM16..maggi harganya RM12...air RM4...tak tahulah ok ke tak...tapi kompem kami tak pergi dah kedai ni...sorry.. sebab servis lambat....

11 comments:

  1. huhuu..leceh nak mkn ketam kat luarrr..kalo kat umh okey la :)

    ReplyDelete
  2. mahal jugak la..maybe ketam tu la dia cas mahal...tapi teringin la nak makan megi ketam huhu

    ReplyDelete
  3. macam sedap je megi ketam ni.. alahaii.. teringin pulak nak rasa

    ReplyDelete
  4. aku tak mkn ketam ... huhu klu megi ketam lagi aku tk mkn kot .....

    ReplyDelete
  5. dh pnh try gak megi ketam. tp mmg xsedap. better buat sndri lg bbaloi...

    ReplyDelete
  6. Salam kenal. Lagi best kalau masak sendirikan...

    ReplyDelete
  7. Megi ketam? Adehh...klu mi ketam, maybe ok. Tp megi...

    Walau apepun, mmg tak nah rs n mcm tak berbaloi nak order....

    ReplyDelete
  8. hehe.. cheqna.. yg kat tok bali tu memang power.. ayu byk kali dh makan maggi ketam situ.. :)

    ReplyDelete
  9. salam kunjungan dan salam ukhwah..noga dapt bertukar info..jemput ke blog sy...juga..:)

    ReplyDelete
  10. pernah makan dekat besut.5 orang makan masuk air 70 lebih kot rasanya

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~