Mar 11, 2013

~ dia masih tak berubah ~

assalamualaikum
sudah lama tidak menceritakan kisah orang ini..bagi yang dah lama ikuti blog cheqna pasti akan tahu apa kisah yang akan cheqna coretkan kalau pasal dia ni.....baiklah..begini kisahnya....
setelah sekian lama dia tidak menjalankan tugasan dia, akhirnya hari ini dia berjaya jugak melaksanakan misi dia...huh...
cheqna kuar lunch dengan nisa..balik dari lunch cheqna masuk bilik, nak tulis sesuatu...cari punya cari tak jumpa....cheqna memang tak syak orang lain dah...terus kol dia..
kol tak diangkat......tetiba phone cheqna berbunyi..tengok nama dia
" ye cikna....ada hal ape????" dia bertanya
tanpa salam tanpa mukadimah baik2...cheqna terus melakukan soal siasat..
"haji..awak bahang pen saya ork???"
kedengaran suara haji ketawa berdekah dekah disana.....
"cikna...aku nak g bayar..aku takut pen aku dok bekas, aku bahang hok mung" ( cikna, aku nak g bayar, aku bimbang pen aku tiada dakwat, jadi aku ambil pen mung)
"mung bagi balik ji..kalu dop siap mung" cheqna bagi amaran konon2 haji takut r......
haji hanya ketawa je.....geram tul..... 
ini adalah adik beradik pen yang haji kebas...maksudnya pen tu kaler biru....jabat ni cheqna sorang je pakai pen ni sebab orang lain x mampu pakai pen ni....pen ni mahal sangat....80sen sebatang...muahahahaha...
memang kalau hilang pen kat opis ni saspek utama hanyalah dia....dan tidak syak lagi memang dia yang amik...sabo jela...
*erk..baru perasan..,.dah lama tak taip panjang2...bila shahlan dah tegur kat shoutbox baru perasan..kesian dia laki bini kehausan nak baca hasil kesengalan kakak mereka ini...auwwww....* 

3 comments:

  1. Tu la ko skrg kedekut idea n kedekut masa nak menulis or merepek kat dlm blog nie...iskk iskk conteng tgn dgn pen baru tau :D

    ReplyDelete
  2. Slmt pg Cikna..

    hehe...kisah aku sebatang pen...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~