Mar 21, 2013

~ bontotku dicium???auwww...~

assalamualaikum
amboi korang...tengok tajuk terus klik laju2 ye....hahahaha 
malam tadi dalam kul 9, cheqna bersama suami, mak dan ayah keluar menuju ke rumah adik bongsu mak yang kami panggil chu nor kat Tok Jiring, nak g tengok mak kepada mak...ala..nenek suami la senang citer..yang korang duk berkerut dahi memikirkan tu nape??hahahahaha..sambil2 tu kami nak jumpa seseorang..siapakah seseorang itu??next n3 ok..misteri nusantara gitu....
pas ayah balik dari masjid, siap ayah makan nasi...kami nak gerak....mula tu mak suh bawak waja dia..tapi cheqna kata x pe..naik toyo ina je...memandangkan kete kak ( kakak suami ) blok kete mak...makanya kami menggunakan mr black pun bergerak ke tok jiring...
sampai simpang sebelum Percetakan Yayasan tu ( maaf..gambar tak amik..orang trg tau la ni kat mana)..lepas melalui simpang 4 disitu, suami membrek..cheqna terkejut..kenapa plak....baru nak tanya tetiba..gedegang...
 cheqna nampak topi keledar melayang di tempat anak panah yang cheqna tunjukkan tu...cheqna memang terkejut...suami kuar..ayah kuar, mak kuar dan cheqna pun kuar....
Ya Rabbi...ada budak motor langgar kami....ayah dah bising dah...x la marah...ayah just said "awak laju ni..kalau tak laju awak tak langgar"...mak plak bising2 sebab mungkin mak terkejut sangat kot lagipun topi keledar tu jatuh kat belakang mak..suami duk sibuk betulkan bumper yang kemek...masa gedegang tu cheqna bajet habis pecah lampu...n mungkin cermin retak....tapi alhamdulillah....atas bonet tu penuh ngan air teh peng....sebabnya budak ni nak g hantar makanan kat orang yang order makanan...suami kenal ayah budak ni...ayah dia jual char kuew tiaw kat bazar gong badak tu...ke medan selera orang panggil...ghasak r...
budak tu tak de pape...cheqna kompius laki ke pompuan...tengok pada gaya macam lelaki..upanya pompuan...pemakaian dia ala lelaki sket....motor dia teruk...
antara kelukaan yang bontot mr black dapat r...pecah...
sensor tercabut..kuat betul budak tu langgar...
kesan dilanggar lagi...
balik dari umah chu nor, suami terus g kedai ayah budak ni..alhamdulillah...kawan suami gak...so ayah dia cakap, suh g hantar kedai n dia akan bayar la..
ini adalah kali kedua mr black dilukai.....x pelah...perkara nak terjadi..nak wat camana...cumanya..cheqna tak ingat bila...mungkin dalam seminggu dua ni la...cheqna pernah mimpi mr black terluka..cheqna yang undur kereta n langgar tiang...dan bila perkara ni terjadi suami jugak bukak mulut bagitahu yang 3 malam lepas dia juga mimpi bahawa mr black dilanggar orang....akhirnya memang jadi kenyataan...suratan atau kebetulan..hanya Allah yang tahu.....
dan masa cheqna kuar tu cheqna perasan depan cheqna viva putih, depan viva vios kaler putih..kata abang vios putih tu, ada kereta viva depan dia pompuan yang bawak...bukan brek..berhenti terus tengah2 jalan tu menyebabkan dia terpaksa tekan brek diikuti viva belakang dia dan mr black kami..dan akhirnya kami jadi mangsa dicium motor...dan abang tu kata viva tu berhenti sebab anak kucing..abang tu siap tunjuk anak kucing..tak sempat ah nak tangkap2 gambo bagai..kang abang tu kata cheqna sengal plak....niat pompuan tu baik..tapi..entahlah...dia dah kemana hala pergi ntah...langsung tak berhenti tengok akibat perbuatan dia...tak pelah..mende dah nak jadi kan.....redha itu ikhlas..pasrah itu menyerah..wah tetiba ko..hahahaha 
kali pertama mr black di nodai...DISINI. 

20 comments:

  1. huhuhu, sabola cheqna erk..
    risiko jalanraya gitu ler..
    kdg tu bimbang gok kite pg 2 ngejo nk gi kije..
    takut ba alip ba ya aje nittas..
    nk claim ngan sape..?

    ReplyDelete
  2. Ya Allah nsb baik x teruk kemeknya dan nsb baiklah bapak bdk tu nk byr ganti rugi..

    ReplyDelete
  3. mesti area2 kilang cik dah ni..kan...gitula gayanya kalu brek ngejut...mesti kuat bdk tu lggar smpi tercabut helmet..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum…
    Apa khabar?
    Sihat ke?
    Harap2 sihat + bahagia selalu…

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam
      sihat alhamdulillah terim akasih ye =)

      Delete
  5. brape kena cheqna dah la tgh bulan ni ... kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn i bayar hokeh...org yang langgar tanggung hehehe

      Delete
  6. sian mr black cheqna... nasib baik tak apa2 yg teruk lg...:)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. kompem x ikat ler tu..sib baik helmet yang melayang atas bonet..kalau ngat dia2 melayang??mak aihhh

      Delete
  8. nasib yg bawak motor tu x patah riuk.. aduhai.. klu tu jd, naya jee.... =p

    ReplyDelete
  9. Tea beng,, sana tea Peng,, mcm mcm,, nanti ada tea pong,,

    Hari hari kena nodai, tapi tak plak lukaa,,hihikk tak kena jahitt pun

    ReplyDelete
  10. mujur org yg langgar tu nak bayor kan.. itulah.. atas jln raya ni, kdg kite hati2 dah, tp disebabkan kecuaian org lain, kite pulak yg jd mangsanya.

    ReplyDelete
  11. kawasan tu mmg sokmo accident kakna..jalan situ gelap se...huhu..

    ReplyDelete
  12. alamak tajuk kasi panas yerk.... dah nak kenakan.. nasibler bapak dia nak bayarkan...

    ReplyDelete
  13. kalau bwk kete mmg risau kat org yg bawak motor. macam jalan dorg puye je.. alahai...

    ReplyDelete
  14. Salam, boleh layari blog kami untuk produk timur tengah

    ReplyDelete
  15. Nasib x kemek teruk dan mujur juga pak budak tu nak bayar ye...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~