Feb 18, 2013

~ giliran isteri pulak ~

assalamualaikum
rentetan peristiwa INI, almaklumlah kami kan 2 hati 2 jiwa...jadi..bila suami sembuh....cheqna plak amik button tu...ekceli dalam hari selasa (12hb) cheqna dah rasa lain macam...rasa memang tak sedap tubuh la... tapi still g kije gak...sehinggalah hari rabu malam...memang cheqna tak tahan la sakit...pening...campur ngan asyik bersin je.....
sudahnya khamis 14 feb, suami paksa isteri dia ni g klinik..yang bestnya, masa suami drive nak g klinik..phone suami bunyi..menandakan ada sms masuk...suami baca sms tu..n lepas tu dengar suami kata 
"oloh oloh...." sambil suami senyum2
cheqna tanyalah kenapa 
"sayang sangat ke natu dia..mok suh adik kabo "abang mir masuk gok tu jupe doktor, jangan lok(biar) kak ina sorang masuk jupe doktor..mok pesan tu"
hahahaha......nak wat camana bang...dah memang bini abang ni disayang oleh mok....terima hakikat ye...hahahaha 
sampai klinik, amik nombor, jumpa doktor, doktor saspek bukan respek ye...doktor cam bajet cheqna preggy sebab dah terlewat period 2 hari..tapi cheqna tau cheqna tak mengandung.....tapi dah dia doktor kan..ikut jela..makanya cheqna kenala g toilet untuk wat upt ler..dan seperti dijangka...negatif...
dktor bagi ubat angin, pening, sakit kepala dan paling penting mc aka sijil cuti sakit yang tertera perkataan TIDAK LAKU DI MAHKAMAH..ko ade???hahahaha..balik makan ubat..rehat...memang tak buat keje langsung r...sib baik mak ada sebelah..makan minum suami n cheqna mak yang sediakan...hari jumaat memang cheqna rilek2 sungguh..x membasuh...x menyapu rumah seperti kebiasaan....hari sabtu cheqna buat semua tu...walhal tubuh tak ok lagi..tapi gagahkan diri jugak..penat duk rileks kot..hahahaha
sabtu malam...tubuh masih lagi panas...still makan ubat...dan hari ahad...masa nak g kije...cheqna dah ada dalam kete time ni....tubuh still tak sihat sepenuhnya lagi..tiba2 mak datang kasik ini
>
>
>
>
>
ada apa di dalam bekas itu????anda semua dapat meneka??????
tak kenal jugak???cheqna tak tahulah kat negeri lain panggil apa...tapi kalau kat trg kami panggil koyok....untuk ditampal dikepala saat2 korang sakit or pening kepala....ada bau besh yang dikeluarkan oleh koyok ni....best gitu baunya..menenangkan la jugak.....hahh..kenal???tahu apa mende alah ni???mak bagi weh...suh menantu kesayangan dia ni bawak g opis...suh tampal kat dahi....baik kan mak cheqna???bersyukur dapat mak yang lebih kurang sama layanannya dengan ma cheqna sendiri...
skang ( 17 Februari ) cheqna still x berapa sihat...tampal koyok..sapu minyak angin cap kapak ( haji mez punya)....pastu..wasap ngan suami..bagitahu rasa cam nak makan kuewtiaw goreng..boleh suami balas hah..mengidam la tu...cheqna pulak jawab mengidam pebendenya..negatif kan....dan korang tau suami cheqna jawab pe???sengal tul..
>
>
>

>
>

" dia lambat sket berenang "
ngek......
bai

9 comments:

  1. koyok!!!lama x jumpe koyok..err mane nak cari koyok??

    ReplyDelete
  2. errr..bleh jadi ckp incik hubby tu betul ar...minggu pertama negatif, minggu ke dua negatif but minggu ke-3 positif nokkkk :D

    ReplyDelete
  3. tampal koyok pon membantu kalau tak sihat ni

    ReplyDelete
  4. Kat sabah pun panggil koyok.....hahaha lucu jawapan yang last tu.....moga2 ada rezeki yekkk..

    ReplyDelete
  5. hehe...berenang2 ketepian...mg2 rezkinya ada dlm masa terdekat...amin! insyaAllah

    ReplyDelete
  6. EHEHEHEEH insyaallah ada la tu rezekinye..tak lama dah tu.....pening2 tu intro ar tu

    ReplyDelete
  7. mane dapat detect lagi kakna awal2..amy aritu lambat period 30 hari baru dapat detect preggy..sebelum sebulan tu da 3 4 kali buat upt test tp negatif..sebulan pahtu baru r dpt detect..inshaa Allah harap betul kali ni de rezeki kakna.. =)

    ReplyDelete
  8. haaa..kan akak dah kata....:)
    pas hubby...turn cheqna pulak..hehe

    ReplyDelete
  9. hehehehe lama dh x jumpa koyok.kalau dulu smpai belakang badan tampal.hehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~