Jan 1, 2013

~ with family ~

assalamualaikum
kejadian on malam 29 disember 2012....cheqna ngan suami g kt petangnya...dalam kul 6pm kami kuar dari umah...suami nak potong rambut...cheqna pun ikut r sebab saje nak jenjalan.....masa tunggu suami potong rambut..cheqna stay dalam mr black...tetiba ma kol..ajak kuar makan malam ni....ma nak open table..katanya nak bayar zakat untuk anak2 hahahaha..setel suami potong rambut..bagitahu suami....dah alang2 kami ada kat kt..tak kan nak balik umah pulak...so merayau2 la dulu kami...sebab time ma kol tu ma ada kat setiu....pas maghrib elok le kata ma...
kami solat maghrib kat masjid putih..pahtu g mizi sports....g arena sebab suami nak cari barang2 dia..kul 8 ma tepon kabo ma sampai doh..so kami pun gerak la g sana...kat jalan menuju ke durian burung...nama kedai lupa..hahaha
kami sampai makanan dah ada sebab adik cheqna ira dah order siap2..ouh...semua adik2 cheqna ada kecuali yang bongsu la..sebab dia kan kat johor...moga2 dia dapat kije kat trg la...rezeki dia nak nikah dia dapat j41 under KKM..tapi tak tahu lagi kat mana...moga2 dapat trg...
macam2 ada..ikan siakap 3 rasa..ikan stim..sotong bakar...telur bungkus...tomyam..daging masak merah..kailan ikan masin....tak koser nak snap satu2...hahahaha
eh eh..kami la....hahahaha...
ma kat hujung..tengah minum air teh o.....licin.....hahahahaha
sebelum balik....kami adik beradik bersama satu2nya ibu kami...tiada dua...korang jangan nak tanya kenapa cheqna pendek..nangis kang....
insyaallah..bulan depan suami kata dia plak nak open table...kalau macam ni tetiap bulan memang besh r...lagi besh kalau adik bongsu dapat turut serta..=)

3 comments:

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~