Jan 29, 2013

~ selamat tinggal dunia blog???~

assalamualaikum
Ya Allah Ya Tuhanku...kenapakah dengan daku????last n3 adalah pada 11 Januari 2013 dan sekarang sudah 29 Januari 2013....lama jugak cheqna tak hapdet ni....ye cheqna tahu cheqna bukanlah retis yang bilamana lama tak muncul ada yang mencari....err..adalah juga yang mencari cheqna..sehinggakan marah2 kat cheqna sebab tak update....hamboi...sampai cam tu sekali ye...hah...senyum ler tu....
err...cheqna dilanda masalah MALAS sebenarnya....sangat malas...x tahu kenapa...kije as usual la ada je keje tu..dengan macam2 kes skang ni...tapi tu bukan alasan sebab selama ni boleh je cheqna berblog...
setelah difikirkan..inilah antara alasannya
pertama....cheqna update blog..ada yang datang singgah..baca..komen dan ada juga yang sekadar singgah baca n berlalu pergi..tak kisahlah yang mana2 pun...malangnya di pihak cheqna...ada ketikanya cheqna melakukan kunjungan balas terhadap mana2 rakan blogger yang meninggalkan komen...tapi sayangnya cheqna hanya singgah baca n berlalu pergi..tak tinggalkan komen...dan kompem pemilik blog berkenaan tak tahu cheqna singgah n baca n3 mereka...sedangkan mereka singgah baca n komen n3 cheqna...serasa ketidakadilan berlaku disitu...dan cheqna perasan..ada 2,3 orang rakan blogger yang bilamana cheqna tidak lagi meninggalkan komen di n3 mereka, maka mereka juga tidak lagi meninggalkan komen di n3 cheqna malahan mungkin mereka langsung tidak menyinggah di blog cheqna lagi...
selain melakukan kunjungan kepada yang meninggalkan komen di n3 cheqna..cheqna juga singgah di bloglist yang ada di blog cheqna tu..sekadar singgah baca n berlalu...tak tinggalkan komen....dan cheqna tak tahu kenapa cheqna seakan MALAS nak singgah kat ruangan komen dan meninggalkan komen disitu.,..sangat malas...
bila cheqna tengok balik n3 cheqna...kawan2 yang komen...cheqna rasa macam tak adil sangat sebab cheqna x tinggalkan komen walaupun cheqna singgah dan baca setiap n3 kawan2..jadinya cheqna buat keputusan tak nak update blog buat seketika....sudahnya terlajak sampai ke hari ini....
mungkin skang ada beberapa keputusan yang perlu cheqna buat...nak berhenti terus dari berblog rasa macam sayang....jadi mungkin cheqna akan private blog....mungkin tutup ruangan komen...atau terus menghilang dari dunia maya ni...
apa kata anda???
eh...ada yang kisah ke ni????kikiki..

14 comments:

  1. ko dah kenape cheqna???kalo malas pun takkan la nak tutup blog??ke ko kene sintom ibu mengandung ni??

    ReplyDelete
  2. Hmmmm....
    Kalau nak private kan, jgn lupa invite saya..hihihi

    ReplyDelete
  3. Mama pun selalu fikir macam yang cheqna fikir... :(

    ReplyDelete
  4. cheqna..saya selalu je singgah ..cuma kadang-kadang tak tau nak kome apa... jadi singgah baca je..huhuhu

    ReplyDelete
  5. janganlaa berenti cheqna.... tulis je seminggu sekali pun tak pa... bizi sejak title isteri ni

    ReplyDelete
  6. hihi..x usah tinggal la mek ee....take u time je...

    ReplyDelete
  7. ala cheqna jgn gitu.. biar je la xupdate pun..tp jgn sampai tutup..klu nk private jgn lupa invite ros yer..kikiki

    ReplyDelete
  8. jgn le cmtu cheqna..saya antara yg jenguk tak tinggal komen..heheheh i pemalu :)

    ReplyDelete
  9. keputusan yang drastik nih..hmmm acaner tu cheqna...

    ReplyDelete
  10. dik akak pun kekadang terfikir nak tutup ruang komen(",)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~