Jan 10, 2013

~ salah siapa??~

assalamualaikum
as usual..setiap tahun akan dapat diari ni...dan tahun ni..tahun 2013 cheqna dibekalkan dengan buku harian rasmi 2013 sebegini...nampak cantik dari luar....
cantik kan???hahahahaha angguk jela...tapi benarlah kata orang...jangan terpedaya dengan kecantikan luaran sesuatu...sebabnya.....
sebabnya....kecik je ruangannya....dahlah untuk ruangan hari ahad kecik tuit...helloooo kami kat trg kedah dan kelantan bekerja pada hari ahad ye.......sudahnya cheqna x guna sangat diari ni...cheqna guna alternatif lain...

hah amik.....warna warni gitu...cheqna memang cam gini...akan catatkan apa kerja yang perlu cheqna buat pada hari ahad - khamis...dan akan warnakan mana2 yang dah dibuat....jadi senang...cheqna leh fokus apa yang cheqna kena buat pada hari2 berkenaan..report kena hantar ke...kena call klien ke...ada poinment ngan klien ke.....setiap hari memang banyak mende kena buat..jadi kalau dalam buku yang kat atas tu memang kompem dan kondifen tak muat..hahahaha
lagi satu..planner ni wajib ada...dulu2 tahun 2008, 2009 kerajaan bagi untuk P&P..tapi sejak 2010 kot dah tak de....bajet tak cukup kot..hahahahaha...ada mende alah ni senang...boleh tengok perancangan aktiviti cheqna...meeting ke...poinmen ke...cuti ke...senang...
anda plak camana????=) 

21 comments:

  1. Mama punya diari memang sangat jarang digunakan. ;-)

    ReplyDelete
  2. ade jugak tp, carca-marba sgt! xde kaler2 cam u. hu3..

    ReplyDelete
  3. aa..ah ..sunggun tidak adil colum ahad tu secoet je..kita kt utara ni keja ahad..x aci kan?

    ReplyDelete
  4. smlm baru dpt dairi PNB..
    cantik kaler purple lagi...
    isinya belum tulis lagi.....

    ReplyDelete
  5. akak pas kawen..dah tak berdiari lagi walaupun tiap th,hubby akan bawak balik mcm2 diari pemberian mcm2 syarikat...

    ReplyDelete
  6. salah mereka la..diari makin nipis tapi ruang makin terhad...

    ReplyDelete
  7. yelah, kecik sgt. leceh nak tulis.

    saya pun mmg ada dairi, tapi fungsi lebih kepada nota. sng, ada apa2 terus tulis/rujuk situ.

    ReplyDelete
  8. masz dah byk tahun dapat diari, simpan jerk x guna, kes yang sama, ruang kecik nak tulis x cukup..... last2 beli buku nota sendiri, nah ko tulis banyak mana yang ko nak, baru puas...

    ReplyDelete
  9. Kalau kakak pun suka yg satu-satu muka tak ada date. Kakak guna insurance punya senang tak ada date. Muda depan kalendar muka-muka berikut semua macam buku tulis budak. Sendiri tulis date dan banyak mana nak buat pun boleh - senang.

    ReplyDelete
  10. dulu ada jugak syarikat bagi
    skrg bagi kat bos atas je
    bawah xde/huhu

    ReplyDelete
  11. beli sendiri lagi puas hati.. yg free mmg diorg bt ala kadar je..

    ReplyDelete
  12. diari sangat penting ok...
    kalau takder tak syiokler...

    ReplyDelete
  13. lama x dpt diari...last klu x salah tahun 2010 kot... tulis jgn tak tulis yer dik...hehe

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum Cheqna,

    Kak Ros pun dah lama dah tak guna buku diari ni...
    Kalau dah kerja sibuk macam Cheqna ni mesti lah kena ada diari kan...

    ReplyDelete
  15. diari tu tak made in Tganu/kelate lah tu cheqna....hahahaha

    ReplyDelete
  16. tgah tunggu planner dr jabatan. kalao takde buajet gak, nampaknya kena beli snediri. dairi takde ok lagi tapi planner ni penting. ;-)

    ReplyDelete
  17. i like cheqna nye diari yg kaleful tu..baru la semangat nak buat kerja kan..
    o sy sgt suke conteng2 diari saya bile mengantuk dalam meeting..siap ade ruang chating2 ngan membe sebelah.. o_O

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~