Jan 11, 2013

~ penuhi kehendak si suami ~

assalamualaikum
erm..bila erk...lupa la...mungkin sebelum tahun baru kot...suami mengeluarkan hasrat dan hajat serta impiannya hamboi ko...semua ada hahahaha untuk makan steamboat..ini adalah kali ke3 kami kesini....kat Pulau Duyung....kali pertama pergi penuh..kali kedua pergi pun penuh..kali ketiga kami pergi pada 2 Januari 2013 baru ni..kami g petang...suami tawakal je...katanya kalau kali ni pergi tak dapat tempat gak...suami nak boikot tempat ni...tak nak pergi selama lamanya..hahaha
alhamdullillah..rezeki suami..cheqna tak bersungguh mana nak makan mende2 alah gini....tapi sebab suami macam kempunan telur ikan tembakul je maka pergi jela temankan suami...kata nak masuk syurga kan...hehehehe..maka dapatla tempat... 
kami amik pakej untuk 4 orang makan (RM25) x de pakej 2 orang makan ye....4 orang makan...6 orang makan RM30...takut tak habis je..try yang ni dulu...cantik bekas dia =)
silakan....=)
orang yang mengidam....hehehehe
memang puas hati tengok suami makan.....cheqna makan gak...sos blackpapper dia sedap...
sehingga menjilat sudu ye bang..hahahaha memang guna sudu..kalau tak camana nak hirup kuah tom yam tu...so far ok la...tak dela sedap sehingga terbayang2 n andai kata tak boleh makan steamboat ni merajuk hingga berlari menuju ke batu belah batu bertangkup..hahahaha

29 comments:

  1. Kalau tempat kakak tak ada sistem set cheqna. Tempat kakak style buffet, charge per person. So makan banyak ke sikit tetap RM17/- kalau kuat makan untung kalau tak kuat macam cheqna rugilah..

    ReplyDelete
  2. tetiba teringin jugak~~besok nak ajak bini la~~seoul garden~he~~

    ReplyDelete
  3. ermm..MLD tak gemar jugak makan steamboat ni...pasal MLD rasa bayar mahal2 kena masak sendiri...hahahahaa sungguh pemalas MLD ni.
    lain org lain citarasa ye dok...?

    ReplyDelete
  4. Tengok suami cheqna hirup tu mcm sedap pulak...

    ReplyDelete
  5. aku mmg tak mkn .... sbb mende rebus² seafood2 gitu .... huh ....

    tp penah sekali try ..mmg byr sesaje RM25/Head sbb aku tak mkn pun buffet2 tu ..aku nengok pastu kunyah sayuran je .. seb baik ade sayur klu tak de ...jawabnye nengok je la ....

    tp seb baik org belanja

    ReplyDelete
  6. sejak ada sufiyyah. kami bersteamboat di rumah je.. kos lebihmurah.. lebih sihat.. lebih segar =)

    cubalah..mudah je buat kuah dan sosnya =)

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. yup..dan setnya seperti yang tertera di gambar ye =)

      Delete
  8. i like steamboat!

    buffet ke siap idang ni?

    murah...

    ReplyDelete
  9. mmg terbaik...anok kite panggil kedai masok2 ade bot! huhuhuhu...

    ReplyDelete
  10. ehem..ehem...suami cheqna mengidam ye...
    Steamboat feveret akak jugakkkkkk.............

    ReplyDelete
  11. wah... steamboattt, ingat cheqna yg masak sendiri (teruja ngan tajuk nya)... rupe nye makan luarrrr.. hehhe

    ReplyDelete
  12. amboi... dah dipenuhilah kehendak sang suami yerk.. isteri takderker keluarkan hasrat dihati...

    ReplyDelete
  13. murahnya..kat sini selalu zi makan kat gurney plaza 1 kepala 29++, kalau waktu puncak sampai cecah 35++

    ReplyDelete
  14. sedapnya steamboat...
    akak pun pernah mencuba apb anak2 semua ada di rumah..selama ni asik membeli jee...klu buat banyak sikit..puas makan..

    ReplyDelete
  15. lapo perut eh sero ujan2 ni...
    sy kl nk gi sini lps magrib kena turun dh dr rumah..
    takut x dang kusi meja.. heheheh

    ReplyDelete
  16. wah menarik ni..ada la point balik kg nanti..ekekeke

    ReplyDelete
  17. sedapnya.... nak try gak sekali... klu kt KL mahal laa pulak..

    ReplyDelete
  18. murah jg lah kan..kat rest bese kat tmpt sy satu meja (4-6 org)rm 45..ok la jg..nak sdap g johny's la kan..mmg kena byr lbh ckit tp berbaloi2..hehe

    ReplyDelete
  19. last dapat makan steamboat 2 tahun lepas...sejak anak-anak ramai ni lebih banyak masak kat rumah..jimat budget...hehehe...tapi teringin jugak macam hubby cheqna lah pulak!

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~