Jan 7, 2013

~ maharaja lawak mega 2013 yang sangat lawak r ~

assalamualaikum
seperti sedia maklum...tapi tak tahulah kot2 ada yang tak maklum...kalau tak maklum meh cheqna nak maklumkan....kikiki...maharaja lawak mega diadakan di stadium tertutup gong badak pada 4 januari yang lepas kan??dekat je ngan umah cheqna...jadinya cheqna ajak suami untuk melihat gelagat orang kat stadium pada hari itu...
so pas solat subuh....bermalas malasan jap ngan suami..pastu kami gerak ke Goat Island untuk mendapatkan ikan2 segar..kononnya...tapi sayang...banyak ikan kotak...musim2 tengkujuh ni x de orang kelaut..jadinya tak banyak barang yang kami beli.....sudah membeli ikan barang seringgit dua...kami mencari kedai untuk mengisi perut yang kekosongan ini..cheqna n suami makan nasi kerabu ayam / daging bakar kat area kuala terengganu r....
siap makan...kami nak balik umah memang lalu jalan stadium....jadinya cheqna n suami sesaje singgah stadium..dah agak dah nak dapat tiket memang hazabedah la...jadi cheqna cakap ngan suami nak beratur dapatkan tiket memang tak la...just sesaje nak tengok gelagat orang ok...makanya kami pun berhentila di stadium tu....masa tu jam 930am kalau tak silap...pun dah ramai manusia
see???Ya Allah ya ampun.....memang sah dan kompem cheqna x masuk dekat ni....x koser..sudahnya cheqna dan suami jadi pemerhati je....hahahaha..syok jugak duk tengok gelagat orang ni...hahahaha macam2 ragam demi nak dapat kan sekeping pas...
memang tak r untuk cheqna join sama di tempat itu....katanya kul 10am stat bagi pas...tapi ni pun dah penuh manusia...suami kata kalaulah musabaqah macam ni punya sambutan kan bagus....
tak kira tua muda laki pompuan semua digaulnya sekali kat situ.....takut cheqna melihatnya
penuh orang...kiri kanan depan belakang cheqna memang penuh....
hah kongan budak2 sejali mak ayah angkut...cheqna bimbang keselamatan anak2 kecik ni dalam keadaan ramai macam gini dan orang macam sangat2 desperate nak dapatkan pas masuk tu...
korang tengokla...habis camana pagar tu tak runtuh..polis tak leh buat pape.....cheqna ajak suami balik sebab takut diorang buat rusuhan...huhuhu
memang 'giler' r hanya kerana nak dapatkan sekeping pas masuk untuk menyaksikan JOZAN BOBOI R2 JAMBU SAYWHO SHIRO...cheqna dan suami menuju ke kereta untuk balik....ternampak ada crew astro yang berjalan macam dalam kesakitan..cheqna dan suami tanya la kenapa..katanya di rempuh oleh ramai2 tadi...nampak macam kepala dia luka....suami cheqna boleh plak usha..wat2 tanya.."bang....tiket sekeping bang...bagi r kat saya"...hambik ko....dengan muka tak malu tu...
akhirnya tanpa perlu beratur..berebut...memusnahkan pagar...suami dapat tiket sekeping...hahahaha tapi kami tak pergi pun..sebab cheqna takut r tengok keadaan tadi...cheqna fikir buatnya malam karang ada yang mengamuk sebab tak leh masuk naya cheqna....sudahnya tiket ni adik ipar cheqna yang amik....kata adik cheqna ni....masa dia tengok MLM tu dia serabut sebab orang sebelah dia asyik duk sembang pasal kekukuhan stadium tu..hahahahaha
sudahnya..kami nonton kut tv je...hehehehehe


13 comments:

  1. he~kalau berbayar agak2 orang serbu jugak tak?

    ReplyDelete
  2. wahh memang ramai gilerr la...tengok tv lagi syok nihh...hehe kalau saya pergi nak tunggu ambik gambo dengan jozan jek..akekekke balik tengok tv :)

    ReplyDelete
  3. Peh! Gile crowded! Rmi betul yg berebut msk....tp takpelah Cheqna...x dpt msk, tgk tv pun jdk le....

    ReplyDelete
  4. kalau macam ni gaya, tengok tv je la kan.. lagi amannnn

    ReplyDelete
  5. semangat betul dorg nk g tgk..

    goat island..ambik masa pikir td katner..haha..lampi sungguh la sy..

    ReplyDelete
  6. macam same je cite update kite ari ni,..,.ahahhahahahhahaha..aku nye start pagi skit..

    ReplyDelete
  7. hahaha... bukan tengok MLM, tapi citer pasal stadium pulak? macam2! :)

    ReplyDelete
  8. yang sangat tak menahan.. ZIZAN.. terbaik!! walaupun sorang2..

    ReplyDelete
  9. baik tgk TV, siap HD lagi, lubang jerawat pn nampak.. ni kan nk beratur pepanjang tu, x kose larr i dikk nonn! haha

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~