Dec 10, 2012

~ setelah 12 tahun...akhirnya...~

assalamualaikum
seperti yang cheqna maklumkan hari tu..cheqna ke Pahang pada 3-5 disember 2012...dengan lebih tepatnya cheqna menghadiri kursus di de rhu beach resort....kan cheqna ada bagitahu ada malam tu cheqna tak de kelas kan..dan cheqna mengambil kesempatan untuk  membuat aktiviti lain.....aktiviti apa??jom sama2 baca...
ekceli ada 2 orang kawan sekelas masa form 5 dulu stay kat kuantan ni..memang awal2 cheqna dah wasap bagitahu cheqna akan ke pahang pada 3-5 hb tu...so mereka berdua nak jumpa r...mula tu agak sukar nak jumpa sebab cheqna kan kelas sampai malam...dan bila dimaklumkan malam 4 hb x de kelas...apa lagi....kami buat keputusan nak jumpa la......
duen dan isteri datang pick up cheqna kat de rhu...kami menuju ke rumah kawan kami lagi sorang.....dia masak katanya...kagum mak hokeh..sebab dolu2 memang dia adalah salah sorang geng tak tahu masak cheqna...kekekeke..weh kalu ko baca ni jangan marahhhhh =) duen ni ketua kelas kami masa form 5 dulu.....dalam kul 8 lebih duen sampai...perut cheqna memang dah berdangdut berjoget sayang r...sebaik duen sampai...terus ke rumah yang patut kami pergi....
ni dah sampai....kami dijamu dengan mee bandung dan juga pulut durian...entah apa yang ku fikirkan time ni....x sihat kan time ni.....
pas siap makan mee bandung...makan pulak pulut durian...sedap....kagum mak =)
ouh..ni duen...sekali imbas wajahnya macam prof izzi "renung renungkan...dan selamat beramal.." sekali tengokla...2 kali tengok macam duen la...dia la ketua kelas kami masa form 5 dulu.....dengan idea dia la kami skang dalam proses nak buat reunion..
see...tengah membizi membincangkan pasal reunion.......
by the way..nila kawan kami yang kami datang ke rumahnya...doktor mira...ekceli mira ni keje as a dentist...ka kuantan ler....tu anak dia la tu....danial...2 tahun lebih...nakal budak ni...nanti next entry cheqna citer pasal danial ni..memang kalau ingat...senyum sorang r....
us....mini reunion....ajk yang melantik dirinya sendiri untuk menghandle pasal reunion ni.....zura, isteri duen..duen ni kije kat perodua..pahang ler....tempat spesifik tak tanya la plop.....almaklumlah..setelah 12 tahun ni la baru jumpa ngan duen...lama kan????
insyaallah...bulan 2 nanti kami akan bersama....39 orang classmate masa form 5 dulu....bukan semua dapat hadir la...tapi insyaallah..moga Allah memudahkan perancangan kami ini.... 

6 comments:

  1. wow...12 tahun? lama tu...salute la kalo dpt kumput semua 39 orang skaligus

    ReplyDelete
  2. sonoknya nak reunion.. jumpa kwn2 lama mmg besh.. nok tanya sikit.. form 5 dulu cheqna sklh ajil ke? :)

    ReplyDelete
  3. ok tu...lama tak jumpa..macam2 cite boleh borak...

    ReplyDelete
  4. eh eh eh...sepupu saye la tu hihihi...bakpe dok rajin tgk pun ketua kelas tu hihihi

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~