Dec 11, 2012

~ nakal...~

assalamualaikum
ni nak citer kisah anak doktor mira, danial yang cheqna jumpa masa g umah mira hari tu..hahahaha nakal r..ingat ke telatah dia cheqna dah gelak....
kisahnya macam ni..danial ni tak takut ngan orang.....boleh je beramas mesra dengan sesiap sahaja..kata papa dia..bahaya danial ni..senang orang nak culik....mintak jauh la...
memula kami sampai umah dia memang nampak dia happy semacam..kata mama dia memang kalau orang datang umah, danial akan terlebih aktif la...kami macam biasa sembang sembang...sehinggalah duen tanya cheqna soalan..
"mung berulang r dari gong badak ke kuala berang?"
"hor" cheqna jawab
"atas highway tu nape tak dop...babi..lembu..kuba( baca kerbau)" duen berkata
tanpa di duga...
"hahahaha..babi...babi..ba...bii...."
hambik ko...danial bernyanyi riang menyebut perkataan itu....
Ya allah..lupa ada budak kecik dalam rumah ni...kata mama dia...yang tu jugak dia dengo n ikut...sabar jela.... 
dengan sengehnya dia duk sebut perkataan tu...tapi tak lama la....see..kanak2 memang mudah ikut percakapan kita kan..memang kena beware la....
sabar jela danial ni....tapi memang suka  main ngan dia....=)

6 comments:

  1. betoitu cheqna... kalau kita tengok anak2tu salah tengokler diri kita sendirikan...

    ReplyDelete
  2. betul tu..kalau ckap dpn budak2 kena hati2 sikit

    ReplyDelete
  3. sbnrnya takpe, tu kan nama binatang jugak. cuma dah terbiasa kaitkan babi dgn kata2 kesat.

    ReplyDelete
  4. a'a setuju ngan kak tiha..cuma bila dah mind set babi haram so bila sebut pun kita akan jadi lain macam je..

    eh cheq na keje mana kak KB?sy dulu praktikal kat Nasir Elektrik Kuala Berang:)

    ReplyDelete
  5. holah..tgk wina doh le hok tengoh peteh duk kecek..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~