Dec 10, 2012

~ last day @ De Rhu Beach Resort ~

assalamualaikum
ini kisah cheqna ke pahang...dengan lebih tepatnya cheqna kat de rhu beach resort pahang pada 3-5 disember 2012...kisahnya bermula..
jam 10 pagi..cheqna dah tercongok kat wisma negeri terengganu sebab kami janji naik serena kat sini jam 10 pagi.....tapi lambat jugak sebab shahlan sampai dalam kul 1030 pagi.....sebaik shahlan sampai g amik kak zie kat bot penambang kat pasar payang.....wani n kak uda kami amik kat center point kemaman...maka bermulala perjalanan kami ke pahang.....
elok je dalam serena tu....cheqna dah rasa tubuh cheqna lain macam.....hambik...cheqna diserang selesema..batuk dan demam...pakej lengkap.....lepas pick up wani n kak uda....bereti makan dulu....n teruskan perjalanan..dalam kul 230pm kami selamat sampai.....yang kelakonya cheqna mati2 ingatkan kelas stat kul 230pm...rupanya stat malam..kul 830pm....so apa lagi...dapat bilik....solat n tidur...sebab cheqna dah tak sedap badan kan.....
turun  makan malam....n masuk kelas....macam biasa lah.....esoknya bangun pagi...tekak cheqna sangat sakit untuk menelan....dah terasa ada kahak.....memang perit sangat...tapi still gagahkan diri masuk kelas.....kelas petang 230pm cheqna x dapat join.....sangat tak larat....tapi kul 4 pm..cheqna gagahkan diri jugak masuk kelas sampai kul 630pm...sebab malamnya x de kelas....bila x de kelas....ada la aktiviti cheqna...aktiviti apa????next entry ok....
ni last day....5 disember 2012...masih sakit tapi bergambar punya pasal....senyum..=) kak zie...cheqna..wani..shahlan n kak uda....
ko pehal kak zie???x puas hati sebab alang tetap cantik walau sakit?????muahahahahahaha
sampai hati kak uda...tinggalkan shahlan sensorang.....darah manis tu...bakal mendirikan rumahtangga pada 12 hb ni...moga selamat la ye shahlan...
habis kelas..tunggu driver datang amik....kul 130pm kami gerak balik terengganu...memang cheqna berjaket jela...sebab sejuk....sampai terengganu kul 5pm....tunggu suami datang amik...balik umah memang lembik selembik lembiknya...memang satu hapa kije pun cheqna tak buat......
esoknya khamis...terpaksa...diulangi terpaksa ke klinik....hasilnya tekak cheqna bengkak..demam...diberi mc..banyak ubat yang diberikan...paling suka ada ubat kemam untuk batuk kalau tak silap..perasa strawberry...suka suka....dan hari khamis tu memang cheqna x buat keje langsung...rehat serehat rehatnya.....mujur suami memahami......
dan semalam...cheqna dah stat keje....batuk masih ada..tapi alhamdulillah sudah semakin baik.....bila Allah tarik sedikit nikmat kesihatan...memang rasa sangat tidak bermaya...jadi kena hargai kesihatan yang diberi....=)

6 comments:

  1. Apa khabar cheqna..nampak lebih berseri spt dlm pic tuh..

    moga cepat baik batuknya..memang tak selesa klu batuk2,akak pula klu batuk suka minum air asam jawa...klu tak baik juga, minum air halia selama seminggu..sebenarnya akak tak suka makan ubat klinik krn ngantuk wlupun pegi klinik..dh taktahan bru mkn ubt klinik..enthlah, habbit akak camtu..

    ReplyDelete
  2. Tonsil cheqna bengkak kot...kena pantang makanan berminyak/pedas

    ReplyDelete
  3. selalujer cheqna keje luar yerk..
    harap2 dah sembuh ...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~