Dec 16, 2012

~ Kenduri pembaca tegar blog cheqna ~

assalamualaikum
kejadian on 15 Disember 2012 ( Sabtu )
jam 130 petang..cheqna dan suami bergerak ke kampung sungai petai, pasir puteh, kelantan bagi menghadiri majlis perkahwinan salah seorang pembaca tegar blog cheqna.....alhamdulilah dengan berpandukan maps dalam tab..akhirnya kami berdua sampai...sedang elok pengantin lelaki pun sampai waktu kami sampai...dalam pukul 315 petang gitu kami sampai....
ikut rombongan lelaki dari belakang.....sampai umah pengantin perempuan....cheqna bertegur sapa dulu dengan kedua2 pengantin.....mereka naik di pelaminan...cheqna pun ikut naik...amik gambar sekeping...n turun kat suami untuk makan..... 
inilah pasangan pengantinnya.....kenal kan pengantin lelaki tu sapa??bagi yang biasa baca blog cheqna kompem kenal.....
lepas siap makan..bertegur sapa dengan kakak dan ibu pengantin lelaki...n naik jumpa kembali pasangan pengantin ini....suami pun ikut sama....
kami bersama pengantin....kenapa suami gelak????dia memang suka gelak....wani hanan kata suami cheqna makin 'sihat'...hahahaha...yela wani...nak lawan bini dia kan....hahahaha
by the way..shahlan ni adik sejawatan cheqna....bertugas di besut....umur 27 skang ni...satu2 nya psychologist lelaki kat JKMNT ni...always la kena buli ngan kakak2 sengal dia seramai 7 orang tu....hahaha buli2 sayang gitu......shahlan memang pembaca tegar blog cheqna...dan juga isterinya ana...kalau cheqna tak update...kompeem mereka berdua akan mesej tanya kenapa...saja tau...niat nak berhenti berblog terbantut kalau mereka2 ini merayu untuk diupdated blog..amboi ko..merayu gitu....hahahahahaha
apepun kepada shahlan dan ana..selamat pengantin baru dik...semoga kekal bahagia hingga ke syurga....alam rumahtangga banyak cabarannya...sabar dan tenanglah menghadapi segalanya...insyaallah..kakak2mu ini sentiasa ada untuk kamu....=) nustang sekali!!!!!!!!!!!! hahahahaha 

10 comments:

  1. meriahnya pic2..
    slmt pengantin baru buat mereka bdua.
    moga kekal bahagia keakhir hayat..:)

    ReplyDelete
  2. Tahniah buat mereka berdua!
    Semoga diberkati-Nya. :)

    ReplyDelete
  3. wah cheqna ngan suami sama2 nak naik badan ni...hehehe tahniahlah kat pasangan pengantin...

    ReplyDelete
  4. musin kenduri..musim gantung periuk belanga...

    ReplyDelete
  5. wahhhh...nanti dtg kenduri i jangan lupa tulis story mory yek... i pun salu jd silent reader jgk.. skodeng2 gituuu... hikhikkkkkk

    ReplyDelete
  6. jauh perjalanan demi pembaca tegar yerk..
    tahniah untuk pasangan pengantin baru...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~