Nov 11, 2012

~ perjalanan pulang ke terengganu..kami singgah disini ~

assalamualaikum
4 November 2012...seawal jam 730am...kami bekpes...755am semua dah siap sedia dan memulakan perjalanan balik ke Terengganu..alhamdulillah.....maka berlepasla kami meninggalkan APBM yang penuh kenangan buat cheqna...hahahahaha kenangan la sangat...
jam 10 pagi lebih kurang kami menyinggah disini....dimana??ye...di Cameron Highlands tuan tuan dan puan puan...sebaik turun dari bas....Ya Allah...sangat sejuk..cheqna punya baju panas dah pack siap2 dalam beg..malas nak bukak beg balik...tahan jela....kesejukannya itu sehinggakan cheqna terniat untuk beli sarung tangan...yup sangat sejuk..mungkin sebab cuaca yang sangat dingin itu menyebabkan cheqna merasa tidak keruan dengan cuaca itu...hamboi ko cheqna...bahasa...kemain lagi..
ramai gak orang..weekend kan.....punya banyak berjalan sehingga lupa pada kesejukan....hahahaha...kat cameron memang banyak cheqna memborong...hahaha maklumlah..memang niat tak nak membeli..niat tak nak membeli tu yang penuh satu beg beso tu,....ngan plastik2 lagi.....memang membeli sungguh2...
antara peserta2 yang turut sama menyumbangkan duit2 mereka disini....maklumlah 6hb kan gaji..jadi 4hb tu kena habiskan r duit yang ada...hahahaha..beg hijau...plastik besar kat depan tu cheqna punya.....membelila katakan....=)
masa ni tunggu bas datang amik..bas tengah pusing...masing2 dengan cara tersendiri...
bas dah sampai..jadi gerak balikla dulu....=)penuh ko bas dengan hasil borongan disini.....tapi besh..macam nak datang lagi je...datang ngan suami la plak....=)
setelah hampir 14 jam dalam bas..maka selamatla sampai kat terengganu..sakit bontot..sakit pinggang tak payah cakap...Allah je tau......14 jam campur bereti kat CH, bereti solat kat Gua Musang dan bereti kat sate jabi.....
maka habislah kisah sepanjang 1-4/11/2012.....tepuk tepuk... 

8 comments:

  1. waa,
    best tu leh singgah sini dlm misi menipiskan poket.. heheheh
    kisah kursus sy br nak bermula kot, ade baki 18K lg ni katanya mau wat kursus fail meja kat langkawi.. ntah jd ntah idok ler..
    tp yg mmg jadi, MAHA 2012 23 ni start..
    huhuhu.. jalan lagi.. =)

    ReplyDelete
  2. rombongan ramai2 ke terengganu nampak meriah. Saya tak pernah sampai terengganu ..kelantan pernah...

    ReplyDelete
  3. Mujur masuk ikut Simpang Pulai. Kalau dari Tapah....huhuhu, mau terbelahak. Hehe...

    Yang tak tahandengan Cameron adalah kesesakan jalan dari Kea Farm ke Brincang dan Brinchang Tanah Rata...

    ReplyDelete
  4. tak de cerun runtuh ek ... boleh la pegi ...skrg ni musim hujan for sure sejuk gile .... ko hebat cheqna boleh tahan angin sejuk ngan lepas hujan tu ...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~