Nov 26, 2012

~ pabila suami di dapur~

assalamualaikum
entah kenapa semenjak dua menjak tiga menjak dan bermenjak menjak ni...mood untuk bekerja...mood untuk fokus bab keje entah kemana terbangnya......hehehehe..setiap kali datang keje..macam tak sabar tunggu kul 5petang...kikiki...x baik punya pekerja...sabar jela...dalam x de mood pun keje siap gak...x de lah tertangguh..cuma nak boleh ke stat tu..mak aih...bercinta jugak la.....
ok abaikan bab keje..skang kita fokus tentang apa yang cheqna nak story mory ni..cheqna nak bercerita bab pabila suami di dapur.....ok pelbagai andaian dan pelbagai pendapat yang diberikan..pendapatan 18hb12 nanti ye ekekeke...ada sesetengah orang mengatakan x macho kalau suami turut membantu isteri di dapur...ye ke tak macho????ok..tu pendapat masing masing la....cheqna x kata betul x kata salah....
kita memang dah didedahkan dari dulu2 lagi bahawa wanita tempatnya di dapur...biasa dengar kan "ala..belajar tinggi tinggi pun ke dapur juga tempatnya" betul kan???hehehehe...
ok..skang cheqna nak curahkan pendapat cheqna kat sini....bagi cheqna x de hilangnya macho seorang suami kalau turut meringankan diri bersama2 isteri di dapur....beruntung kan kalau suami pandai masak....teringat kisah seorang teman..katanya..mula2 dia nikah dulu..suami dia masakkan dia spaghetti...bukan dia yang masakkan untuk suami dia...tapi sebaliknya....dan kata dia jugak..suami dia memang pandai masak....senang ke dapur bagi bantuan....untung kan???
suami cheqna??walaupun dia x pandai masak....tapi dia senang hulurkan bantuan di dapur...setakat basuh pinggan mangkuk, periuk kuali tu x jadi hal la buat dia...skang ni gigih plak dia turun ke dapur untuk belajar masak dari isteri dia yang sama2 x pandai masak ni..ok boleh gelak disitu....
olololo..sweet kan...skang ni cheqna rasa ramai pasangan suami isteri yang dah bekerja...jadi kalau suami dapat membantu memang alhamdulillah sangat2...sebab masing2 penat kan...bukan isteri je penat..kalau la suami dapat fikir dengan sebaiknya kompem dia akan turut sama2 di dapur..kadang2 walau tak membantu sangat just duduk je kat meja...teman sembang2 ke pun dah cukup..bagi cheqna la...sebab sambil2 masak sambil2 sembang...sambil2 diusiknya cheqna...sedar2 dah masak =)
cheqna lebih suka begitu...ada ketikanya cheqna suka masak dan cheqna x kasik suami turut serta di dapur..kot2 la masakan tak menjadi...ekeke tapi time dah siap n nak suh try memang panggil suami..=)
ok..anda plak camana???jatuh ke kemachoan suami bila meringankan diri bantu isteri di dapur?????? 

14 comments:

  1. laki aku elok je masak kalo time dia nak masak..hehehe...macho jugak aku tgk! :D

    ReplyDelete
  2. org dulu2 kalau tgk suami buat keje umah...sisai kain,dok dapur,kemas umah...mula la kata kena mandrem atau queen cntrol...
    skrg ramai yg dah berfikiran terbuka...tiada salahnya,tak berdosanya suami tolong buat keje2 isteri..mengeratkan hubungan lagi...

    ReplyDelete
  3. bagus tau klu suami tlg isteri buat keja umah.. sama2 baut keja umah. tak hilanglah macho tu.. :)

    ReplyDelete
  4. suami bulat saya rajin ke dapo dan rajin membantu isteri dia yang mulat jugak ni

    alhamdulillah, dia suami yang serba boleh

    boleh buli saya juga

    hahahaha

    hepi monday cheqna!

    ReplyDelete
  5. rasanya suami yang ke dapur tolong isteri masak lagi nampak macho.....

    hubby masz kalu ke dapur, dia akan masak nasi goreng n goreng keropok... tiada menu lain..... hehe

    ReplyDelete
  6. macho x macho peduli ape..yg penting bila di dapur sweet aje kalo si suami membantu...

    ReplyDelete
  7. nak ke dapur apa salahnya, aku selalu buat...
    kadang2 kalau tak tau memasak pun at least tolong sediakan bahan2 pun ok juga...

    tapi kena jaga juga maruah isteri,
    kalau lelaki kerap sangat ke dapur, lain pula cerita jiran2 nanti..

    ReplyDelete
  8. Sy tak suke ade org sibuk2 kat dapur melainkan sy sorang je!

    ReplyDelete
  9. saya boleh buat semua kerja rumah, KECUALI memasak...hahaha

    ReplyDelete
  10. bagai saya suami yang masuk dapur akan bertambah macho..:) suami jarang masuk dapur..tapi bila dah masak anak-anak semua cakap sedaplah abah..

    ReplyDelete
  11. aku puji sgt para suami yg masuk dapur nih...


    .

    ReplyDelete
  12. Ayah Bob (suami mama la) kata, suami mesti rajin tolong isteri. Kesian isteri nak buat semua kerja rumah. :)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~