Nov 7, 2012

~ bermulanya perjalanan ke sana..~

assalamualaikum
tajuk tak leh blah...bukan ke 'sana' yang kekal abadi tu ye....tapi kesana yang dimaksudkan adalah ke perak..ye tuan tuan dan puan puan..cheqna kan ke perak on 1 Nov 2012 baru ni...jadi ini adalah kisahnya....duk elok2 ye...kan terbabas plak..
alkisah bermula....jam 830pm..1 nov..suami menghantar cheqna ke wisma negeri..sebab kami akan naik bas kat situ...sebuah lagi van...cheqna pilih naik bas....sampai kat wisma negeri...bas belum ada....terus tetiba rasa sakit perut...apa lagi..paksa suami suh cari toilet...makanya suami bawak g toilet kat padang maziah dengan bayaran rm50sen....
kak zie kol bagitahu bas dah ada...n cheqna memang dah ada belakang bas time tu...jadi lepas semua ada....maka bermulalah perjalanan kami ke perak..bereti 3 kali je rasanya kalau tak silap...first kat jerteh..bereti buang air...pastu bereti makan kat kelantan doh rasanya...n last bereti kat masjid diraja kuala kangsar..bereti solat subuh...
teruskan perjalanan ke APBM Batu Gajah...dalam kul 8 lebih sampai..terus bekpes...nasi lemak lagi....sedap...n daftar...amik bilik....107...cheqna stay ngan kak zie....yang beshnya wing yang cheqna dapat hanya 2 bilik je digunakan....106 n 107....yang lain semua duk wing satu lagi..masuk bilik...terus tidur..almaklumlah malam tadi tidur tak lena....kejut tidur kul 12 lebih....mandi2 solat n makan tengahari terus mulakan program jam 230petang..
ni masa pendaftaran
ni axtvt yang izarina handle....ekspresi diri......macam2 ekspresi diri yang diluahkan oleh peserta peserta program ini
yang ni pun antara xtvt yang dilakukan....bergolek2 suka...dalam bergolek2 ada maksud tersirat ok
ni xtvt cheqna handle....puzzle...
semangat tu..nampak cam senang..tapi 4 kumpulan gagal menyiapkannya...hanya 1 kumpulan saja yang berjaya...
antara mereka yang terlibat...cik norida..penyelaras Taman Sinar Harapan..Puan Suzana, Penyelaras STB(P) Marang, Puan Zulmanah ( bos Rumah Ehsan, Dungun), puan zu kira penyelaras program ini la...dan izarina kak zie n cheqna as a fasilitator program kali ni...encik zin g makan roti kot time ni...hahahahahah encik zin bos asrama rusila marang...program kali ni melibatkan 40 orang kakitangan instuti jabatan kebajikan masyarakat negeri terengganu
sebut pasal bilik...meh nak citer sket ni..cheqna ngan kak zie stay kat bilik 107 kan???ok...pas habis program on 2hb tu..dalam kul 6pm..masuk bilik..landing2 sementara tunggu maghrib...dalam kul 715pm..cheqna mandi..n standby nak solat maghrib..cheqna alih katil...ouh...dalam bilik ada 2 katil bujang ok....so cheqna nak rapatkan 2 katil tu supaya luas sket ruang untuk cheqna solat...masa alihkan katil tu...tiba2....
*bersambung ok.....penat taip....lalalalalalala*

12 comments:

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~