Oct 30, 2012

~ masterchef musim kedua ~

assalamualaikum
sape kat sini memang layan masterchef malaysia???cheqna layan pogram ni dari first season lagi....suka sangat....skang cheqna layan ngan suami....ouh...suami cheqna memang peminat tegar pogram realiti ni....
suami memang tertunggu2 sokmo r rancangan ni...ada ketikanya nak ajak kuar malam2 pun jangan harap r selagi rancangan ni tak habis..kalau macam malam ni..habis awal kan sebab just pertandingan ngan chef luar je...kul 930 malam dah habis...kalau malam2 lain kul 10 malam baru habis...
dalam rancangan ni...ada beberapa orang yang suami tak suka..hamboi...tak suka tu...sabar jelah...ada dikalangan mereka yang suami nak sangat terkeluar...antara mereka yang incik suami tak berapa berkenan dan nak sangat dikeluarkan adalah
joharis..pemandu vip tu....suami tak suka sebab mulut dia lancang sangat...dan seakan2 berlagak...pastu suami kata lagi joe ni pattern pentingkan diri.....laki cheqna memang...bab komen orang memang.....=) joe dah kuar kan...memang suami suka r.....
seterusnya
ye..dean..pengusaha homestay tu...suami sangat anti dengan dean sebab mulut dean..Ya Allah...kalau mereka2 yang saksikan dari awal mesti tau camana mulut dean ni pabila dia bersuara..Ya Allah Ya Rabbi..kengkadang cheqna pun naik hangin bila dia yang bersuara....tapi lately agak kurang dengar dean bercakap secara tak bertapis....mungkin dean baru jumpa penapis kot =) suami selalu mengharapkan dean tersingkir =)
dan orang yang terakhir yang suami tak berapa berkenan adalah
ye..fizuan...remaja berusia 19 tahun tu...ya allah..mulut....memang cheqna pun tak berapa berkenan....kaki selalu je menggedik...errr..means kaki yang selalu digerak gerakkan...cheqna x berapa berkenan ngan cara dia je....especially masa dia mengata puan rosemah hari tu...sangat biadap bagi cheqna...dia dengan puan rosemah ibarat anak dengan ibu....tapi yelah...lain orang lain caranya...dan fizuan juga merupakan salah sorang peserta yang ada dalam senarai suami untuk disingkirkan...eh...bajet cam suami plak yang tentukan sape yang keluar sape yang menang =)
dan peserta yang paling cheqna suka..sejuk je tengok dia adalah
ye..kak nina...sangat suka dengan kak nina...sweet je.....dengar dia bercakap pun sweet je...cheqna suka tengok kak nina...lembut je muka dia...sejuk je..kalau nak marah pun rasa macam tak sampai hati...
jadi..sape pilihan anda untuk memenangi pogram ini????tanya suami...jawapan yang diberi adalah
" x kisoh piye2 menang...hok penting dean ngan fizuan tubik "
hambik..... 

20 comments:

  1. BETUL..JOHARIS tu masa mula2 dulu boleh ckp dia mals nk sokong2 yg lain sbb nnti diorg tu akan jd musuh dia..

    nina best..cool aje..
    cik lah tu bila nk kluar ntah

    ReplyDelete
  2. Bukan somi kamu je,
    mmg ramai yg xsuka ngan diorang, yg peserta perempuan pun mulut x mcmtu...

    X macam yg lepas,
    semangat kawan kuat...

    ReplyDelete
  3. saya pn x suka diorang tu.. saya lagi suka che lah walaupun dia mcm poyo sikit tapi ok la.. hehe..

    ReplyDelete
  4. saya pun tak suka 3 orang atas tu..haha..and lagi sorang, saya tak berapa berkenan, azni..selalu skip nak tugas berkumpulan..nak buat yang senang je..and cara dia cakap pun, agak kurang menyenangkan..huhu..

    nina tu saya suka sangat..lembut je..:)

    ReplyDelete
  5. nasib baik akak tak berapa minat..kalau tak..jdi tukang kutuk org juga le hehe...
    tp serius cakap..akak paling tak minat tahap maksimum..tak kisah la selebriti ke sapa2 ke (perempuan)..kalau memasak..atau mengendalikan rancangan masakan...tp rambut terbuai2,beralun2..kejap2 tgn menguak rambut..ishh tak berselera tgk...

    ReplyDelete
  6. Musin ke 2 ...den jarang sekali melihatnya....mcm terlalu berdrama...busan sungguh...ahakz

    ReplyDelete
  7. erm..... sume orang dalam MC2 tu suka n slalu nak tolong azni... nape yerk?... hehe

    kuar tajuk x cheqna, x kan..?

    ReplyDelete
  8. xbpe tengok sgt la cheqna...tp bkenan gak kat nina tu..sebab dia ckp utara kan...hihhii

    ReplyDelete
  9. eh...setuju lah..sama lah saya pun tak suke Joharis, dean, Fizuan, pastu atikah yang dah terkeluar tu ...mulut diorang ...haishhhhh....tak agak-agak

    ReplyDelete
  10. aku peminat tegar masterchef ni...teringat si joharis berebut daging masa kerja berkumpulan...teruk betul...

    aku sokong izyan...

    ReplyDelete
  11. hahaha..saya setuju ngan husben cik naa..n pilihan cik naa,,kakak tu sgt sweet n lawa n cm sopan aje :D

    ReplyDelete
  12. hah? joharis ratu ayaq mata dah tersingkir? mmmm.... dah takde drama sedih lagi dah la. hehehe

    tapi musim ke dua ni mcm byk kontrovesi je kan cheqna

    ReplyDelete
  13. samalah ngan kiter... kiter tak suka fizuan, joharis,ngan dean... bajet best...mulut longkang...tak hormat orang...

    but i love che lah...

    over kot drama masterchef musim kedua ni....

    ReplyDelete
  14. suka dengan nina jugak..dengar slang kedah dia lagi, sweet je.
    tp hubby wida suka che lah..hahaha

    ReplyDelete
  15. sama mcm slh 1 commentor kat atas, nymph tgk azni. dia mcm bajet kiut kot. ade ke kata 'knape diorg ni asik tanye ni ape, azni jwb rice pudding, ni ape, azni jwb rice pudding. azni mcm 'diorg ni X PERNAH mkn rice pudding ke?' mase sesi msk luar utk bomba. dan mase sesi masak luar utk atlit paralimpik ade ke patut die ke BIASA ke atlit2 oku ni mkn pasta??? aiikk?????????? so mase die terkeluar, sy ckp kt husband 'yeayyy inilah mase yg dinanti2kan.. hehe

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~