Aug 15, 2012

~ Mohd Eaddy Afkam Khalid..tenang dan damailah engkau disana ~

assalamualaikum
cheqna ada kat umah Ma jumaat malam ( 10 Ogos 2012)..tiba2 dapat sms dari kak oya..msj dari kak oya pada mulanya cheqna jawab secara berseloroh sebab cheqna ingatkan kak oya nak bagitahu sesuatu kisah lama..rupa2nya tidak.....bila kak oya jelaskan...menggigil jari jemari cheqna...berdebar sangat...terus segala kenangan bersama cheqna imbas....
cheqna tak pasti samada anda semua tahu or tak kisah ni....meninggal akibat kemalangan di lebuhraya MEX kalau tak silap...kedua dua arwah adalah kakitangan JKM negeri Terengganu..kedua duanya cheqna kenal....dan arwah Eaddy memang rapat ngan cheqna sebab kami pernah berkhidmat di opis yang sama dan bidang kerja kami berkaitan..dan isterinya arwah yus..cheqna kenal jugak...tapi kenal as a kakitangan JKM la..x la rapat sangat...bila kak oya maklumkan kedua2nya meninggal memang cheqna menggigil..sehingga incik asben kalut bertanya kenapa...yelah sebab cheqna terdiam...kelu....
ni gambar arwah...mungkin gambar ni masa arwah honeymoon kot....arwah Yus memang cantik...dan sepanjang kenal arwah eaddy memang cheqna tau..arwah sangat baik...dan sangat komited terhadap kerja..arwah selalu jugak sharing masalah dia...
dan ini gambar kami bertiga...kami memang rapat r suatu ketika dulu...skang hanya tinggal cheqna je kat opis ni....mamat yang duduk tu dah keje kat jerantut..masih under JKM r...dan arwah Eaddy..sudah meninggalkan kami buat selama2nya...banyak sangat kenangan antara kami..yelah...kami memang banyak bergandingan dalam bidang kerja...sebab arwah adalah dulunya sebagai pegawai akhlak..dan cheqna pulak pegawai psikologi..jadi memang sentiasa berurusan la kami ni....buat program kat umah orang tua @bukit payong kami sesat nak cari umah orang tua sehinggakan mamat yang duduk tu kata kami ada agenda lain..kecoh kejap sebab kami still x sampai2....elok r...sorang buta jalan...sorang memang tak tahu jalan....gandingan mantop...tapi sampai jugak...arghh banyak r kalau nak dikenangkan
buat arwah Mohd Eaddy Afkam Khalid dan isteri arwah Yusmani Yusof..tenang dan damailah kalian disana..moga Allah merahmati dan tempatkan kalian dikalangan mereka2 yang dikasihi Allah...Al Fatihah

26 comments:

  1. Allahuakbar......!

    Semoga ALLAH SWT menempatkan kedua-dua arwah di JannahNya,amin~

    Al-fatihah..

    ReplyDelete
  2. Al-Fatihah.... smoga roh keduanya damai di sana...

    ReplyDelete
  3. mengerikan..takziah pd family arwah..Inalillah..

    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  4. alfatihah...sy yg tak kenal terasa sedih plk..sbb bulan puasa kan..smga damaila keduanya disana

    ReplyDelete
  5. Alfatihah..salam takziah buat keluarga mereka.

    ReplyDelete
  6. Inalillah.. semoga roh mereka di tempatkan di kalangan org yg beriman.. Al-fatihah.

    ReplyDelete
  7. salam takziah utk family arwah
    al fatihah semoga dtmptkan dklgn org2 yg beriman.amin

    ReplyDelete
  8. semoga keluarga arwah tabah menghadapi ujian ini....dia org belum ada anak ke cheqna?

    ReplyDelete
  9. salam takziah buat keluarga arwah.

    Al-Fatihah buat kedua2nya,

    Sedih pula baca entri cheqna ni....:(

    ReplyDelete
  10. Al-fatihah, ada baca kat blog ondscene pasal accident ni ...:'(

    ReplyDelete
  11. Takziah!Kita sama-sama sedekahkan al-Fatihah ye...

    sedih pula lihat gambar kemalangan dan gambar kenangan tu...

    ReplyDelete
  12. al-fatihah...
    semoga ruh mereka berada dikalangan org2 yang beriman.

    selamat hari raya cheqna...

    ReplyDelete
  13. Al Fatihah, Salam Takziah buat keluarga...

    ReplyDelete
  14. Salam Takziah buat keluarga kedua-dua arwah ni....Akk ada terbaca dlm Ondscene kisah arwah ni...Semoga Roh mereka ditempakan dikalangan insan2 yg beriman....

    ReplyDelete
  15. sehidup semati.. semoga arwah ditempatkan dalam golongan orang2 yang beriman.

    ReplyDelete
  16. Innalillah... Sedihnyer cheqna... Dorang menunggal bersama.. Semoga ditempatkan di tempat yg baik :)

    ReplyDelete
  17. arwah abg ipar sy pun meninggal kat highway...juga masa bulan puasa...sgt memahami perasaan keluarga arwah :(

    Al Fatihah

    ReplyDelete
  18. innalillah, moga mereka tenang di sana n ditempatkan di kalangan orang yang beriman.. ameen

    ReplyDelete
  19. al fatihah..

    arwah tu sepupu kpd senior sy, dpt tau minggu lepas akak tu up post kt fb..
    berderau darah sy awak.. arwah ayah saya pun meninggal cause of eksiden tp takla mati on da spot..
    kalo cenggitu, maunyer saya pengsan tgk mayat bergelimpangan gitu.. Ya Allah, sedih sgt tgk gamba tu cheqna.. Harap keluarga arwah tabah terima kenyataan pedih ni..

    ReplyDelete
  20. al fatihah
    cam familiar jer kedua-dua arwah tu..
    tp lupa kat mana..

    mayb masa zaman sekolah dulu kot...kalo tak kat kuala berang..besut..sbb masa form 1-3 kat Kuala berang. form 4-5 sek kat besut

    baru 2 minggu lepas nmpk kete terbabas kat area yg sama...

    moga keluarga arwah tabah...

    ReplyDelete
  21. Salam..t kasih kpd yang mdoakn arwah suami Mohd Eaddy Afkam. Maaf sya Noor Izzati isteri pertama dan terakhir arwah. Sya rasa syala insan paling terasa kehilangan suami yang paling saya kasihi. Tlg jgn sebut2 lg pasal isteri ke2nya tu dan pampang gbr mrk, cubala faham perasaan sya yg selama ni memendam rasa..arwah sgt menyayangi saya dan selalu berkata sayalah isterinya dunia akhirat dan hanya sayalah cinta sejatinya..dia sgt kesal di atas pbuatannya..arwah sering menangis dan mengatakan tidak bahagia dgn pkahwinan ke2nya dan arwah mengaku tersilap..bkn nk m'ungkit tp sya dh tlalu lama memendam rasa.Arwah sgt tertekan sejak bkahwin dan bkali2 memohon maaf & sbg isteri sya sgt menyayanginya..kali t'akhir arwah pulang pd Nuzul Quran lalu dan mbelikan seekor kucing Parsi utk sya & anak kesygn kmi Nur Dina Hanim Bt Mohd Eaddy Afkam. Al fatihah utk arwah suami paling dikasihi..

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum,

    Kami urusetia kursus induksi modul umum dari FRIM mengucapkan takziah kepada keluarga arwah.
    Al-Fatihah...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~