Aug 28, 2012

~ Iftar bersama suami di HSM, KT ~

assalamualaikum
cheqna dan suami sempat beriftar di luar masa ramadhan hari tu...on 16 Ogos 2012..kami iftar kat luar...mulanya incik asben nak makan kat riyaz...sebab ada kambing...ouh..incik asben cheqna adalah peminat setia kambing...memang tegar punya suka kat daging kambing la...pastu tanya rege RM66 per head....disebabkan kemaruk nak makan kambing...cheqna ikutkan jela walau pada mulanya kami dah bincang n said agak mahal la..bukan agak..tapi memang mahal....
pagi khamis 16.8 tu incik asben bagitahu dia dah tukar tempat berbuka...kat Hotel Seri Malaysia Kuala Terengganu...ada gak kambing panggang dengan rege RM37 per head..murahlah sikit berbanding Riyaz kan???
so..kul 6pm kami gerak dari umah kami @gong badak..sampai dalam kul 645pm gitulah....terus pelayan kat situ suh kami amik makanan..katanya jap2 lagi takut trafik jem plak.. 
selalu namanya disalah eja....x de double d ekceli...incik asben cakap arwah tokki dia selalu panggil dia ngan nama adinrumir...hahahahaha
sambil amik makanan..sambil snap gambo...mentari nak menyembunyikan diri masa ni...
hah amik....nampak depan incik asben tu??sepinggang ko daging kambing...n memang incik asben makan habis....dia sorang ok...cheqna tak usik pun....memang hantu kambing tul laki cheqna ni....makanan memang besh la...cuma bubur lambuk tu tak kena dengan tekak mak ni....yang lain mabeles....alhamdulillah...apa yang kami amik semua kami makan habis...amik pun sikit je...x banyak...cukuplah untuk kami 2 orang...membazir karang x baik jugak.....
tahun depan incik asben plan nak bawak family kami kuar beriftar bersama2...insyaallah kalau dipertemukan lagi dengan ramadhan 1434h..insyaallah...

5 comments:

  1. iftar mmg terbaik arr.... :)

    hey...tgk la entry ku naik bot!

    ReplyDelete
  2. Bestnya iftar kat luar,baguslah Cheqna ambik makanan mkn habis dan x membazir wlpn kita dah byr....

    ReplyDelete
  3. Yalah, baca tajuk tadi, ingatkan iftar puasa enam. Hehe

    ReplyDelete
  4. assalam cheqna..acik kalau ke KT..sri malaysia tu lah tempat acik tiudr..dah banyak kali jugak la..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~