Aug 10, 2012

~ bini sapela ni ~

assalamualaikum
seperti yang dijanjikan...inilah citer sengal dari cheqna..
ekceli..weekend je cheqna balik umah ma....balik berbuka bersama ma...hari keje sah2 buka ngan mertua...sahur je kami berdua...jadinya incik asben ajak balik umah ma setiap kali weekend
jadi kisahnya on hari sabtu 4 Ogos 2012..kami balik...sebab ahad hingga isnin cheqna cuti..incik asben takpe..cheqna cuti kompem dia cuti...dah namanya keje sendiri kan...=)
kami balik singgah kat mydin dulu...dalam kul 330pm gitu kami gerak dari umah kami...ke mydin sebab incik asben nak makan kambing...pastu ma pesan suh beli perut lembu..so setel beli...kami singgah plak kat bazar kat pengadang baru..orang ganu tau r betapa hazabedahnya nak cari parking kalau kat sini...dahlah tepi jalan utama...tapi sebab cheqna selalu mendoakan yang baik2...makanya kami dapat parking..alhamdulillah
so...kuarla kami berdua....sambil cheqna memegang lengan incik asben....masa berjalan2 tu...cheqna rasa macam pelik je......memang rasa x besh....sudahnya....cheqna paut lengan incik asben dengan kuat...sambil berkata dengan nada berbisik
"abang...jom g kat kereta balik...cepat"
incik asben dengan terpinga2 tanya
"kenapa lak yang??"
"cepat bang.....nanti sayang bagitahu"
"cakapla kenapa..."
"ok...sambil jalan menuju ke kereta ni..cuba abang tengok kaki sayang" cheqna cuba memberi penjelasan...
hambik....mengucap panjang incik asben pabila melihat ke kaki cheqna....apa taknya...
>
>
>
>
>
ok fine..kaki kanan cheqna pakai selipar biru..kaki kiri cheqna pakai selipar lagi satu tu..tak ke sengal..bini sape ni...alahai....cheqna dah gelak2 dah masa bagitahu incik asben...
cheqna bagitahu incik asben..kalau dah jauh kita jalan...sayang terus je jalan dengan pakai selipar macam gitu...n incik asben jawab...kalau macam tu jalan sensorang...abang tak nak jalan sama2....bini sape ni....ada jugak manusia cam sayang ye....hahahahahaha
ghasak..memang..kalau keta jauh cheqna terus je berjalan...wat muka poyo sudah...anda sanggup??
part besh...incik asben kata..ingatkan sayang terberak dalam seluar...kalut sangat...haduh...ade ke bini dia yang cantik ni dikatanya berak dalam seluar...tak senonoh punya laki...
lepas insiden tu...setiap kali nak keluar dari kereta...cheqna akan make sure kaki cheqna menyarung selipar yang sama...dan incik asben juga selalu mengingatkan cheqna...hahahahaha
sengal dop???sengal ork????hahaha..cheqna baru balik dari meeting kat ibu jabat...hari ni kul 3 dah balik dah......=) sila jeles

18 comments:

  1. hok alohhhh kalo dah jauh ckP JE "PESYEN BARU BANG.." hahaahahhaa...

    ReplyDelete
  2. org lain pn sm cm tu jg cheqna...hehehee

    p/s jemput tuan punya blog join GA sy! ;-)

    ReplyDelete
  3. Itu nak pergi jalan2, mama pernah seharian di pejabat dengan kasut berlainan pasangan! ;-)

    Jom ke blog mama jap... mama nak minta tolong sikit!

    ReplyDelete
  4. hahahahaha.. cmne la leh slah pakai tu :D

    ReplyDelete
  5. Hihi... boleh tahan juga en abang cheqna punya imaginasi terberak dlm seluar tak boleh tahan kakak gelak cheqna...

    ReplyDelete
  6. dah tak betul otak ni... byk sgt fikir problem...

    ReplyDelete
  7. terkekek kekek daku membacanya.. hahaha.. camner la cheqna ni, tau la puasa... ingat ke juadah kat bazar je la tu.. sampai silap sarung selipar, wakakkaa!

    ReplyDelete
  8. perut lembu nyicoh nga air asam.... sedap terrrr

    ReplyDelete
  9. ni mesti suka buka kasut/selipar masa dalam keta..

    ReplyDelete
  10. nasib baik cheqna perasan awal.. klu x, suma pakat duk tgk cheqna ja..hahahah

    ReplyDelete
  11. ahahhahaa...nasib baik bukan betul betul terberak dlm seluar!

    ReplyDelete
  12. haha..kawan amy pernah kena..sampai ke kelas dia pakai..cepat2 ktorang cover...hehe

    ReplyDelete
  13. dik fesyen tu, kalau akak pun buat tak tahu jugak hehehehe ;p

    ReplyDelete
  14. macam mana cheqna boleh tak rasa lain ek kat kaki tu...sengal tullah cheqna ni...he he he

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~