Jul 23, 2012

~ pulau redang.....here cheqna come =) ~

assalamualaikum
pasal pulau redang...cheqna ke pulau redang atas urusan kerja...tapi ada ketikanya kita perlu mengambik kesempatan dalam kesempitan yang ada kikikiki...so cheqna angkut sekali incik asben ke pulau redang...honeymoon...sendiri bayar ler....jadinya pada 15 mei..jam 10pagi..cheqna n incik asben dah sampai kat jeti shahbandar..adik bongsu n mak yang hantar kami....tunggu kak oya, kak zie, shahlan, kak murni, encik ayob, hasmir, dila..n lagi sorang sape nama ntah lupa..sebaik saja mereka sampai...setelkan bab tiket..terus masuk untuk berlepas...hamboi ko..macam naik flight ni..hehehe...kami naik feri je pun....
ok..aksi melampau dari kak murni...masa ni feri lum gerak pun...dah lelap....hape la kak murni ni...takpe...dia tak baca blog ai..hahahahaha kami berlepas dalam kul 1050 am...sampai jeti redang area kul 12 tghari...sempat gak r cheqna tidur..incik asben duk sibuk berbual ngan encik ayob ( bos kak oya)..almaklumlah mereka sekampung.....
sampai kat jeti...kami terpisah sebab cheqna kan stay sendiri ngan incik asben...so kami naik van yang disediakan oleh tempat yang cheqna menginap..sampai kat bilik..kami lunch dulu sebab kul 230pm cheqna ada program kan....incik asben program tido dalam bilik dulu....pas setel keje....cheqna balik bilik..solat asar n kami ke pantai....dihantar oleh asmadi...pemilik chalet yang kami stay tu.. 
cantik kan?????masa dalam van...cheqna ngan incik asben terdiam sebab nampak view ni cantik sangat...masa tu kami nak menuju ke sini la...cantik sangat sangat ciptaan allah ni...
masa nak g pantai..incik asben cakap..tak payah bawak baju n suar mandi abang la..kita just jalan2..menyusuri pantai berdua...eceh lakiku.....sekali bila jejakkan kaki ke pantai...lain plak jadinya....kebetulan cuaca redup..ouh..beshnya bercinta di pantai ini.....kikikiki
tuan tanah harus enteprem.....
korang mesti jeles kan????kan????kan???ngaku jelah...hahahahaha
satu tips...nak ke pantai ni..x payah nak berhighheel bagai..selipar jepun sudah....incik asben mesti gelak kalau tengok gambar ni...sebab dia selalu gelakkan kaki cheqna yang kontot...huh!!!!!!!! dan cheqna plak mesti akan jawab 'biar r kontot janji putih" muahahahaha
ouh..pasangan pengantin yang akan sentiasa baru sampai bila2...insyaallah....ni gambar sebelum laki cheqna buat perangai...buat perangai apa??
perangai ni..
mula2....berjalan di gigi air..pastu..dia naik bukak baju..bukak jam..bukak cincin..bagi wallet..phone kat cheqna..laki haku g terjun laut weh........incik asben tak puas hati tak mandi.....sudahnya memang dia g terjun laut tu....dan yang beshnya..ngan cheqna2 basah weh....sebab turut sama terjun...barang2 cheqna tinggal kat pantai cam gitu je....takpe...orang tak ramai...gambar kami mandi mana leh show...bahaya...hahahaha tak de maknanya bahaya..mana ada gambar....gambar incik asben mandi sensorang ada r...tapi tak leh show la...hehehehe
tunggu esok punya xtvt plak ye..lagi besh....x nyesal r...=) ouh..ada 3 series ye bab pulau redang ni..so tungguuuu..kalau nak tunggu ler...=)

14 comments:

  1. ye la jeles laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jeles jeles !! :)

    ReplyDelete
  2. Bercanda di tepian pantai memanglah nyaman cheqna. Bersihlah pantai dia. Kakak ada satu FM pemberian teman blogger dari sini tau..

    ReplyDelete
  3. leh wat video clip " ala ala anita sarawak n sudirman kan cheqna, hehehee~ best la pulau redang, bile la eMMe nak sampai sana, huhuhu...

    ReplyDelete
  4. Amboiiii gambar kaki pun ade.. Lepas ni boleh buat n3 teka kaki sapa hihihi..

    ReplyDelete
  5. cheqna sambil menyelam minum air eh??? Hehehe.

    ReplyDelete
  6. hahaha..posing jari kaki yg nice !

    gambar chalet ada tak cheqna?

    ReplyDelete
  7. Cantiknya pantai. Sesuai sangat dengan pengantin baru tu. :)

    ReplyDelete
  8. rugi dik ke pantai tak mandi, kalau akk pun gitulah kaedahnya terus terjun main air weeeiiii...seronoknyaaaaa...

    ReplyDelete
  9. betul la pandai cheqna ni..sambil menyelam minum air ye..sempat jg berhoneymoon ye..

    ReplyDelete
  10. chekna, beri la detail cm ne nk ke sana..tambang nyer..hotel nyer..etc

    ReplyDelete
  11. lama akak tak mandi pantai...best kan mcm ni sekali sekala

    ReplyDelete
  12. ececehhhh.. tp best kan jalan2 bercanda kat pantai? romantik gituuuu.. auwwww

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~