Jul 23, 2012

~ pulau redang 2 ~

assalamualaikum
lagi citer pulau redang...anda kompem x jemu kan???ekekekekeke..layan je..
apesal x leh rotate ni?ghasak..korang telengkanlah kepala ye...ni ekceli gambar masa petang 15 julai 2012...kebetulan masa cheqna n asben nak balik...diorang sampai...ni guna tepon berry hitam incik asben la ni...
cantik????ni pada 16 julai...kami balik dari marine park.....ekceli pada 16 julai kami ke marine park..dijadikan kisah...tepon celcom cheqna kehabisan bateri.....kan ke kami tak stay sama2...kak oya beberapa kali contact cheqna nak bagitahu kul berapa nak gerak ke marine park tapi kompem2 tak dapat...sudahnya diorang g dulu...cheqna kemudian...tapi no hal sebab tak sampai 10 minit pun dari jeti redang tu... 
nampak tak?????nampak tak kawasan hitam tu??ekceli tu ikan hokeh.....subhanallah...sangat cantik....cheqna pun snorkelling hokeh...incik asben yang guide la sebab cheqna tak pandai berenang...ya Allah...tak terkata...sangat cantik....walaupun sudah beberapa gelenku telan air laut yang masin itu sampai termuntah2
 kan??cantik kan????shahlan ada di situ...=) kompem senyum shahlan ni..lalalala
kami bersnorkelling kat area tangga tu je....memang sangat cantik.....hanya orang yang dah pernah pergi je tahu camana nak describe kecantikan anugerah Allah ni..
yang hitam2 tu adalah ikan hokeh...masa kami sampai orang tak ramai lagi..kami punya ketua dah bagitahu..nanti dalam kul 9 lebih memang ramai giler r orang....macam2 pesen orang ler akan sampai
masa ni cheqna dah naik..x larat..sebab banyak sangat telan air laut..incik asben...kak oya..kak murni masih bersnorkelling...laki cheqna harap r kalau bab berenang ni..memang kesukaan r... masa ni orang dah makin ramai...cheqna ngan shahlan mula r buat dialog..tengok orang cheqna wat dialog sendiri..yang tukang sukanya shahlan r...gelak manjang budak tu..
makin ramai....pemandu pelancong kami kata...ada ketikanya 900 orang akan berada disini dalam satu2 masa..jadi korang bayangkanlah..macam2 jenis manusia ada kat sini..
kami stat snorkeling kul 8 pagi..kul 11am baru gerak balik ke chalet....sebab feri balik ke jeti shahbandar kul 1 petang...bekal air masak tu penting.....
pendek kata...memang syok...... kalau panjang kata...laaaaagggggiiii ssssyyyyyyyooookkkkkk....
ade sesape nak ke sini???ok..tambang dari jeti shahbandar ke jeti redang RM35..dari jeti redang ke jeti shahbandar pulak rm35..ke marine park rm 30 perhead..bilik pulak depends...ada the taaras..berjaya...google je...kalau rasa just nak bilik biasa2 je bukan kat tepi pantai boleh kol asmadi di 0139285002..ngan dia ni senang...bilik rm150 untk semalaman, free bekpes untuk 2 orang..nak kemana2 cakap je...dia akan amik masa sampai kat jeti n akan hantar ke jeti masa kita nak balik... 

7 comments:

  1. oiiiiii mmg saje nak bagi jeles kan....adoiii best nyer!!

    ReplyDelete
  2. seronoknya...masa duk dungun dulu akk g pulau tenggol je aduhai best sesangat sukaaaa...

    ReplyDelete
  3. cantiknya viewnya cheqna..
    kty dah lama giler tak snorkelling..

    ReplyDelete
  4. okay, boleh save contact number tu...mana tau, tahun depan saya boleh ke redang ;)

    ReplyDelete
  5. destinasi seterunya dale percutian ambo selepas ini...

    ReplyDelete
  6. tq cheqna 4 info!
    ok bleh msk dlm wishlist!
    ;-)

    ReplyDelete
  7. bestnya cheqna.... teringin sangat nak ke sana... ntah bila agknya...

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~