Jul 30, 2012

~ penjelasan dari cheqna ~

assalamualaikum
rentetan n3 yang INI cheqna akan jelaskan..sebab ada beberapa kekeliruan yang erjadi dikalangan pembaca2 kesayangan cheqna...eceh....
err...ekceli...pasal panggilan tu....maksud cheqna...apa panggilan yang akan anak2 panggil kami nanti..bukan panggilan yang akan kami laki bini nak guna untuk bahasakan diri memasing.....bukan ye....maksud cheqna anak2 kami nanti akan panggil kami apa..ok jelas ye kengkawan.....=)
seterusnya...ada yang bertanya..mek ngan bak tu negeri mana pakai....erm..trg pakai..kelantan pun pakai rasanya...mek merujuk kepada mak, bak merujuk kepada ayah...panggilan orang dulu2 ni.....ok..jelas yer =)
dan akhirnya....setakat ni cheqna tak mengandung lagi....cheqna mengandungi je....ekekekeke...jadi doakanlah moga cheqna cepat dapat baby ye kengkawan....=)
harap tak de yang keliru lagi ye...sorrylah..kadang2 cheqna ni menaip ikut loghat ganu gak..jadi mungkin ada salah faham disitu.....=) peace =)

20 comments:

  1. aku mmg paham pasal tu .. ade ke yg tak paham terang lagi jelas tu ... hmmm

    insyaallah nanti ade le rezeki nye tu ...

    ReplyDelete
  2. biase la cheqna suka bagi org pening..hehehe..

    err mekkkk cantik cat umh baru?cat raya ke?? :)

    ReplyDelete
  3. Semoga Cheqna cepat2 dpt bb.
    Kak Nurul anak2 panggil mama dan suami diorg panggil ayah.

    ReplyDelete
  4. salam puan cheq na :)

    kat klate pun ada panggil mok kan :)

    adalah tu tak lama lagi kan :)

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum
    salam kenal dan saya follow sini ye

    org terengganu gak ke?

    semoga cheqna cepat2 mengandung.. amin

    ReplyDelete
  6. daku pun panggil mak as 'mek'.. hehe..

    semoga cheqna cepat preggy yer.. amin..

    ReplyDelete
  7. di bln baik ni...brdoa kpdnya smoga cepat dpt zuriat...:)

    ReplyDelete
  8. err..saya tiada kekeliruan...
    cuma saya sangka cheqna dah preegy...haha =p

    ReplyDelete
  9. Tapi kakak faham 100% sebab tu kakak kata kakak pun dulu macam cheqna juga berangan dulu last dapat baby dia sebut lain yg kita rancang...

    ReplyDelete
  10. huhu,..sokmo gitu ah kalu dok paham bahasa ganu...ada sokmo misunderstanding..hehhe

    ReplyDelete
  11. hai...semoga cepat2 la dimurahkan rezeki sempena bulan baik ni..

    akak...anak2 panggil mak & ayah ja...

    ReplyDelete
  12. salam cheqna...Semoga ada rezeki zuriat tuk cheqna & HB.Aminnnnn

    ReplyDelete
  13. kalu "mek" tu meme beso denga, tapi kalu "bak" tuh tuh tok ajjing denga lagih

    ReplyDelete
  14. Alamak... Ros dh salah faham.. Entry tuju pd ros kot.. Hhaha... :) xpe, bincg awal2 nnt dah ade baby snang nk bhasakan :p

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~