Jul 24, 2012

~ laki bini yang sengal ~

assalamualaikum
cheqna kan jenis giler2..shahlan kata cheqna jenis nakal...kelolo...ada je idea nak suh orang gelak..sengal pun ye...dan perangai giler2 n sengal cheqna tu masih diaplikasi dalam kehidupan sebagai suami isteri..wahhh ko..aplikasi tu..ayat tak menahan...hahahahaha
ekceli....cheqna suka usik incik asben...ada satu perangai yang cheqna suka buat sehinggakan incik asben ikut jugak...
kisahnya gini.kalau kami duk lepak2 sambil tengok tv..incik asben mesti akan suh cheqna buat sesuatu
"yang..picit kepala abang..abang pening r"
dan..time2 tu jugak...cheqna buat2 pejam mata dan buat bunyi berdengkur....hahahahaha
"oloh..pelawok ngat yang....sakni je baru duk galok..oloh oloh..pelawoknyer" incik asben kompem akan kata macam ni...
dan cheqna pulak sambil mengekek2 ketawa..konon taktik nak elak dari picit kepala dia la.....saje ngusik..buat je apa yang incik asben suruh....saje menghappykan suasana....ada r cheqna buat derk 2 minit...pastu picit r..
dan padahnya skang..incik asben gunakan taktik yang sama bila cheqna suh buat sesuatu..hampesssss..tapi perangai giler2 sengal cam ni mengeratkan lagi hubungan kasih sayang antara kami...kan kan kan?? 
kami yang sengal..moga kegembiraan yang kami kecapi kan kekal hingga ke syurga..amin...

15 comments:

  1. hihik.. usik-mengusik pengikat hubungan kan..

    ReplyDelete
  2. xper... jgn smpai ada yg terasa la pulak dah la kan..... hehe

    ReplyDelete
  3. cheqna jenis yang suka gurau senda ehhh.. selalu orang suka gurau ni dia payoh nak sentap..

    misti incikasben tu tak kering gusi kat umah, asyik dok gelak ke telatah cheqna kann..

    ReplyDelete
  4. hidup kalau serius memanjang mmg membosankan...

    ReplyDelete
  5. insya Allah kakna..bahagia ke akhir hayat..hehe

    ReplyDelete
  6. amiiin..semoga berkekalan.
    kalau tak de gurau senda boring pulak nanti cheqna

    ReplyDelete
  7. hehehe cute lah korang ni..happening..

    takpe sengal2 manje gitu..heheh

    moga berbahgia sokmo deh :)

    ReplyDelete
  8. he he he boleh kurulah lagu ni cheqna..duk gurau sokmo...

    ReplyDelete
  9. Bagus tu.. Kalau serius memanjang, tentu membosankan.. :D

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~