Jul 2, 2012

~ euro 2012 punya penangan ~

assalamualaikum
bola euro dah habis kan???tak kira..nak share jugak....bila diingatkan memang kelakar..
alkisahnya..setau cheqna incik asben ni tak la minat sangat ngan bola ni..walaupun dia dulunya adalah pemain bola masa zaman muda2 dulu....ye dimaklumkan skang incik asben dah tua..kikikiki..selalu cheqna kena kutuk kalau cheqna layan bola peringkat2 piala fa ke..asia cup ke..memang kena bahan r ngan incik asben...tapi cheqna tak heran pun...hahaha...sebab kalau ada game terengganu lawan cheqna memang layan n incik asben tak kacau...cuma kalau datang angin dia nak khenak ( baca usik ) saje je dia amik remote n tekan chanel lain..pastu mengekek2 dia ketawa...suka sangat dapat usik cheqna....
bola luar negara incik asben layan jugak walaupun bukan peminat tegar..bolehla dia layan sikit2....dan terbukti sepanjang kempen piala euro ni.....setiap kali ada perlawanan kompem dialog sebegini akan kuar
"yang...abang nak tengok bola malam ni...kita tidur luar erk..temankan abang"
sebagai isteri yang baik..cheqna ikutkan je....walaupun cheqna tak tengok...tak koser nak tunggu kul 3,4 pagi semata2 nak layan bola..baik tidur....ada gak manfaatnya...hehehehe 
ada sekali tu...cheqna tidur lam bilik...malam tu game england lawan pe ntah..yang england kalah ngan penalti tu....cheqna ingat lagi..mungkin masa tu baru 14 minit game..cheqna bukak pintu bilik..tengok incik asben tidur depan tv..bola yang tengok dia...cheqna wat tak tahu...terus nak g toilet....incik asben terkejut tengok cheqna bangun..terus dia celik mata n said
"hoh..gollllllll"
cheqna tangtangtu gak bantai gelak....hamboi laki haku.....hagak2 la nak tipu pun....konon2 nak suh cheqna tahu yang dia tu tengok bola...walhal dah terkantoi dia tidur.....tak ngaku tu tidur....konon saje2 wat tidur....saje2 wat bunyi dengkur....alahai...hahaha
dan malam tadi..kan final...incik asben dah pesan awal2 nak tengok....siap tanya cheqna sokong pasukan mana....cheqna dengan kondifennya cakap spain akan menang...dan incik asben pulak sokong itali..siap cakap..."kita tunggu n tengok malam ni camana.." ngan muka2 sekali tu incik asben wat aksi....aksi nyenyeh orang ganu kata.... 
game stat kul 245am kan...dalam kul 315am cheqna cakap ngan incik asben
"bang..tidur dulu neh...kalu gol abang kabo r"
incik asben dengan nada nyenyeh menjawab
"hek eleh....dok rock r syg ni nak tido doh...ilek lu..."
"banyak abang punya ilek....ngantuk ni"
"ok ok syg tido la....itali gol abang kabo"
sudahnya......
kul 345am cheqna kejut tido...raba sebelah tak de orang
"abang" sambil cheqna mencari..ingatkan incik asben g toilet....
hambikkk.....dibantainya tidur kat sofa......
chesssss laki hakuuuuuuuuuu
akhirnya cheqna yang tengok sampai habis....pas tamat minit ke 90, cheqna kejutan incik asben
"bang...bangun....tido lam bilik...sakit leher tido cam gini"
"hah.....eh..bola habis doh ke???" dengan keadaan mamai incik asben bertanya
"dah"

"sape menang??"
"spain"

"berapa gol yang??"
"4-0"
"pelawokkk ngat" errr pelawok tu maknanya bohong..mungkin incik asben tak sangka sampai macam tu sekali itali dibelasah
"pelawok wat nape....betul la...."
tak cakap banyak..masing2 masuk bilik tido...kul 6 am nak bangun plak...sambung 'gaduh' karang la plop 

laki sape la ni...konon nak tengok bola.....haishhhh...memang bukan kaki bola la laki cheqna ni...hahahaha

15 comments:

  1. hahhahaa... laki cheqna mmg kelakar la...
    tergelak baca entry cheqna ni..
    lain plak dgn husband eMMe, dia mmg semangat bola, coz, pepagi dia nye blues mangon pagi nak siap gi keje mmg kelaut... hahahaa~ mujur tak ajak teman tgk bola, mmg jadi cam chenq la layan jugak 90 minit tu kan, hehehe....

    ReplyDelete
  2. Sebab pasukan dia kalah tu yg dia gasak tidur cheqna hahaha...

    ReplyDelete
  3. ekekek.. gitula cheqna eh..
    lely 'sengeleng' dop gerok die bangun..
    hahahha.. kdgtu bola tgk die, bkn die tgk bola..
    hehhehe

    ReplyDelete
  4. hahahahaha..

    husband igt cheqna pelawok pelawok pelawok!!

    ReplyDelete
  5. Bagus betullah anak menantu ma ni... hehehe...

    ReplyDelete
  6. Hahahahaha...gelak sy baca. Apalah hubby awak tu. Klu ngantuk, tdo jelah. Weee~

    ReplyDelete
  7. sama je macam situasi akak dan suami akak cheqna...hihi.

    ReplyDelete
  8. hahaha ...
    laki aku peminat tegar tp die tak brape lyn sgt klu mata ngantuk tido la die .. tak de makna die nk seksa diri ...yg pastia ku yg kejut laki aku bgn smlm .... hehehe

    ReplyDelete
  9. he he he...suka dengar cerita cheqna..lucu je...gembira je bunyinya...saya tumpang gembira sekali..

    ReplyDelete
  10. nasib baik akak sekelurga tak minat bola..kaki bangku semuanya..:)

    ReplyDelete
  11. kelakor jer.. daku lok jadik tukang kejut je cheqna.. minat gok layan bola tp tido lagi sedap wase.. hehe..

    ReplyDelete
  12. cheqna, hasben akak pun tetiba nak tengok final.. padahal games yang lelain hampeh tamoh layan..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~