Jun 7, 2012

~ Ri-Yaz Heritage Pulau Duyong Terengganu ~

assalamualaikum
hari ni 7 Jun 2012..cheqna masuk keje setelah 3 minggu bercuti..kikikiki cheqna skang tinggal kat gong badak..so gerak dari umah pagi tadi kul 7am..lalu kot highway gemuruh..sampai opis kul 740am....boring giler lalu kot highway...nak drive laju ingat pesan incik asben =) makanya x la laju sangat....
kali ni nak share pasal percutian kami...nak kata honeymoon pun boleh....bagi cheqna asal bersama suami walau dimana jua berada...itu namanya honeymoon...tak semestinya kena jenjalan jauh2..duk hotel baru dinamakan honeymoon...=) duk kat umah kami berdua pun dinamakan honeymoon gak kan??kikikiki
ok..kami ke Riyaz heritage pada 5 Jun 2012...dalam kul 3 lebih sampai...masuk bilik...mandi solat asar pastu terus ke umah sepupu incik suami yang meninggal dunia...balik semula ke riyaz jam 7 lebih..sebabnya suami turut menguruskan jenazah hingga ke liang lahad... 
jom layankan gambo..

ni entrance kat Riyaz..masa kami sampai hujan tersangat lebat......amende besh tidurnyer..kan ke kami bergegas ke umah sepupu incik suami..haippp..jangan fikir bukan2 =)
ni bilik kami....mmg sangat selesa..padang r rege mencekik....rm 880 pernite...x koser mak jema kalau guna duit sendiri ni...=)
semua ada..iron..payung....selipar..peti besi...
towel dalam ni..kat bilik air pun ada...ridsect pun ada..kelas koo....walau bilik mahal..nyamuk tetap ada...hahahaha penggaru pun ada 
toilet...sebahagian je ni...
shower....
ada tab mandi ko....lalalalalalalala
ni view masa kami bekpes.....cantik.......incik suami dah plan nak datang lepak sini kalau ada masa...bukan stay kat bilik....lepak kat cafe kat dalam ni.....sambil tengok laut...nak stay??x koserrr....=)
ni pemandangan bilik...bilik cheqna kat bawah..
incik suami yang snap ni...motif???ntah...
ni pun incik suami yang snap...motif????layan jela..hahahaha

cantik sangat view nyer....kalau rasa nak berjalan2 meh r..masa cheqna bekpes nampak ada seorang pelakon pompuan..pelakon lama...dah tua dah..nama ape ntah..malas nak google...tanya incik suami lagi la dia tak tahu..yang dia tahu harley davidson je....hahahahaha
kat sini semua ada..karoks..gim..sauna...wayang....incik suami nak masuk jadi ahli...RM400 setahun....semua boleh dia buat...point utama sebab nak mandi kolam..boleh incik suami bawak anak buah...bilik dapat rege murah....makan pun.....cheqna tak kisah...boleh tumpang 2 kaki..hahahahaha
rege makanan ringan dalam bilik memang mencekik..jadi beware r....air tin hundred tambah pun dah 4.50 setin....jadi cheqna just tengok jela...hahahahaha bukan kedekut...tapi rasa macam x berbaloi je...nak minum boleh...tapi pastu ganti balik r..keluar je kejap..kedai belambok heh......=)
err..hari ni keje..tapi macam malas...jadi layan blog r...hahahaha 

18 comments:

  1. kohkokhkoh...sekali sekala merasa kat tempat mcm ni mmg best kan :)

    ReplyDelete
  2. tu baru namanya hanimun hehe...tinggal di bilik berharga hampir 1k you.....

    ReplyDelete
  3. nasib baik la ditaja kan.akak pun kalau smpai harga mcm tu..baik guna duit tu uk benda lain hihi.Tapi sesekali dok tempat cam tu mmg le best sgt.

    ReplyDelete
  4. rm880? boleh stay kt hilton cenggitu..x pon palace of golden horses ;-)

    x pe under tajaan kn...

    ReplyDelete
  5. Tercekik mama tengok harga biliknya!

    Masa kat KK, mam pun buat perangai minum air tin dalam peti sejuk, pas tu ganti balik. Kat luar RM1.50 je, kat dalam bilik RM3.50 - giler ah!

    ReplyDelete
  6. selamat menempuh alam rumahtangga...
    mahal ngat riyaz...tp ditaja besh ar...

    oo dok gong badak erk..pasni boleh jupe la kiter..aritu majlis kawen idah x g doh ork..sori deh...

    ReplyDelete
  7. harga minuman dan makanan kat hotel memang mencekik darah sokmonya!

    ReplyDelete
  8. kalau kakain bawak anak2 mmg dah pesan awal2 jangan nak ambik sebarangan..tak pasal2 kene bayar berganda2 makanan kat situ...

    selamat berbulan madu ye cheqna...

    ReplyDelete
  9. best nya cheqna di sponsor kat Riyaz ni..

    RM880 semalam? Saya pun tak kose nak bayar byk tu, baik tido kat Seri Malaysia aja, nyamuk pun sama ada macam kat Riyaz..hahaha

    ReplyDelete
  10. Huh... memang mahal tu Cheqna... tapi mungkin sebab banyak faciliteis tu yg mahal..

    Dah jadi members lepas ni dapatlah murah.

    ReplyDelete
  11. asal gi hotel itu honeymoon kan cheqna kan, heeee~
    sonok la cheqna ngah honeymoon, nak skodeng la, hihihihi~

    ReplyDelete
  12. hehe.. awat mahal sangat..? apa pun, selamat berbulanmadu.. hee...

    ReplyDelete
  13. mak aih mahal giler.. tp sesekali boleh la kan cheqna.. hepi honeymoon.. hehe..

    ReplyDelete
  14. tahniah cheqna..selamat pengantin baru..baru sempat wish..selamat menempuh alam rumahtangga..moga berbahagia..wah tumpang happy..:)

    ReplyDelete
  15. rm400 setahun okeyla kan
    boleh gi sauna bila2 free
    hehe

    ReplyDelete
  16. Thanks for the review..:) asben br beli tiket n plan nk stay cni tp dia tya kita balik best ke duk riyaz..hehehe..ade review cheqna ni okla..nmpk best...:)

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~