Jun 19, 2012

~ kursus pertama lepas kahwin ~

assalamualaikum
uhuk uhuk....berhabuk..bersawang sudah....seminggu tak menjengah sini....sibuk...bukan sibuk ngan suami...itu satu hal...tapi cheqna sibuk  ngan keje..almaklumlah...keje tak kan pernah habis kan...anda semua rindukan bebelan cheqna ke????alah...malu la plak ngaku....mulut kata tak..tapi kepala ngangguk...hahahaha..ok ok..meh layan citer cheqna meh..walau keje melambak....layan la kejap...karang ada plak yang meroyan duk tunggu n3 cheqna....wah..ayat perasan disitu....
on 11 Jun...cheqna gerak ke Hotel Noble...cheqna ada kursus on 12-14 Jun kat tempat seperti yang tertera..kursus apa??kursus seperti yang tertera...sesuaila bagi pengantin baru cam cheqna..kikiki....kali pertama berjauhan ngan suami ni.....RINDU..hambik ko....sebesar2 tulisan cheqna bagi.....lalalala yang pasti walaupun hotel tempat menginap dekat ngan SOGO..incik asben tetap ku ingat sentiasa..SOGO belakang kira....hahahah
besh kusus ni...yang tak beshnya..dewan kursus bawah tanah...jadi line tepon hazabbbbb.....tak leh nak bersms ngan incik asben...kikiki....kursus farina oiiiii...alah korang....cheqna baru je hidup berdua ok.....jadi memang la rindu yang amat....jelesla tuuu
hah amik..sebab kursus ni terlampau besh la sampai ada aksi sebegini di hari terakhir kursus...hahaha...mati haku kalau dia bukak blog ni...tapi takpe...ko tetap cantik walaupun sedang khusyuk bertafakur...kikikiki
orang break minum korang duk sibuk tenyeh mata ngan eyeliner...almaklumlah  tak pernah2 pakai..hahahasabo jela ngan minah 2 orang ni..macam2 aksi dibuatnya...
ni plak semua kaunselor trg...yang berdiri sebelah shahlan tu...korang jangan tanya plak mana satu shahlan...cheqna pelangkung karang....hahaha...sebelah shahlan tu bos kami....kursus ni memang besh..habis lunch hour pada 14 Jun..tapi kami gerak balik trg kul 4pm...sebab driver g ambik sorang peserta kursus kat Melaka dulu...makanya cheqna sampai trg kul 1pagi..penat??sangat penat..tapi penat tu hilang bila nampak wajah suami....kesian incik asbenku....4 hari kena tinggal makan dah tak menentu...dahla incik asben jenis pemakan walau badan kecik je...
sampai umah kami dalam kul 130 pagi....cheqna n incik asben tak cakap banyak...tidur sebab awal2 pagi pada 15 Jun kami akan gerak ke Johor.....see...tak nyempat nak berehat weh.....kenapa cheqna ke Johor??tunggu next n3 yerrr.....

14 comments:

  1. Yelah...pengantin baru. Sibuk sket. Heee~ Abis cuti, kene kursus lak.

    ReplyDelete
  2. sibuk kursus ekk... okey la tu...pas ni sibuk layan suami lak, tettttt~

    ReplyDelete
  3. Alaaa... tak sempat mama nak jumpa cheqna. :(

    ReplyDelete
  4. Jelajah terus-terusan cheqna ye sampai kena tinggal selalu en abang. Tuntutan kerja nak buat macam mana kan...

    ReplyDelete
  5. dah boring la nak hadir2 kursus nih.... tambah2 dah lebih pun kuota untuk tahun ini. hahahaha

    ReplyDelete
  6. dah lame ni pun rindu dik ini kan pulak yg baru :)

    ReplyDelete
  7. Sibuk dgn suami? Cuba huraikan,,,kat mana

    ReplyDelete
  8. honeymoon ehh...akekekkeke owh cheqna ku sayang...alhamdulillah, taniah dan selamat pengantin baru...semoga penuh kesabaran menepuh alam perkahwinan :)

    ReplyDelete
  9. sian hubby ye...kena tinggal makans sendiri2..
    hehehe

    ReplyDelete
  10. mentang la baru kawen... die sumbat g kursus yg ne ek.. hahaha.. terbaekkk :)

    ReplyDelete
  11. kursus yang sgt sesuai ngan cheqna yg baru kawen..hehee.g johor pulak? wah berjalan ke manalah tu ngan encik asben, honeymun kah?. :)

    ReplyDelete
  12. ah dtg johor x cakap.. Klu x lehb jupe prngantin baru nih.. Honeymoon ke cheqna? Hehe..

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~