Jun 20, 2012

~ johor part 2 aka part last..~

assalamualaikum
ok..sambung lagi n3 pasal johor....alah...2 episod je pun....bajet macam 200 episod macam sinetron indon ni..hehehehe...awal2 pagi lagi pas solat subuh...cheqna g jumpa abang n kakak cheqna yang sampai lewat malam tadi...mereka dari shah alam...sembang 2 3 ketul..masing2 mandi sebab nak gerak kul 1030am nanti ke tempat yang nak dituju...
ni la view dari bilik cheqna..kete2 tu semua milik kami.....besh sangat environment masa ni.....yela freshh tanpa ada pencemaran....
kami sebenarnya nak ke Felda Tenggaroh sebab nak g minang anak dara orang untuk adik bongsu kami..ni masa sebelum gerak la ni...ma tengah berdebar sebab excited nak sarungkan cincin ke jari bakal menantu..kat atas meja tu barang hantaran...
kami....yihhhhhaaaa.....ye..ye..terima kasih...cheqna tahu anda nak kata cheqna cantik sejak2 pas kahwin ni....ekekekeke....statement perahsantan disitu...hahahaha
abang sulung cheqna 3 dari kiri mengetuai rombongan.....majlis peminangan dimulakan...teringat kisah dulu2 ni ekekekeke
kakak cheqna yang sibuk duk cari cincin....cincin merisik dan juga bertunang...
ma cheqna dan bakal menantu perempuannya......alhamdulillah selamat sudah..
ila...idayu...idaya...ira....kembar ni....maka bertambah besarla keluarga kami...mereka akan disatukan pada tahun hadapan insyaallah...kalau diizinkan Allah...
pas setel majlis kami terus balik trg..sampai umah kul 8malam..penat hanya Allah yang tahu....dah..habis bab johor.....balik umah ma dulu..hari ahad baru balik umah kami...isnin cuti...mengemas umah ngan incik asben...susun atur balik tv..sofa....dan hari ni (selasa-19 Jun) kami nak g cari bantal besor untuk lepak2 depan tv.....syok duk umah sendiri ni...boleh susun atur ikut selera kita suami isteri....
kepada adik bongsu dan bakal isteri..selamat untuk kamu berdua...moga tabah hadapi dugaan dan rintangan....moga Allah permudahkan segala urusan...insyaaallah 

13 comments:

  1. Jauh kan kalau org Johor jumpa org T'ganu. Anak saudara kakak akan menikah org Dungun Sept ini.

    Cheqna memang makin cantik sejak lepas nikah betul nie..

    ReplyDelete
  2. lamax gi belah2 johor ni.. slm kenal n dah follow u 453

    ReplyDelete
  3. welkem to Johor cheqna

    D org kota tinggi tau?..heehe...awal bulan 4 je D sempat balik.. lepas tu dah tak balik lg sejak busy ngan study ni..

    p/s : anyway, thanks for your support

    ReplyDelete
  4. cheqna dan suami memang sepadan, semoga majlis akan datang berjalan dgn sempurna amin...

    ReplyDelete
  5. eee bakal adik ipar cek na sekampung ngan memey .. orang felda tenggaruh.. kann?

    ReplyDelete
  6. oo g meminang rupanye..hehe..cheqna mmg nampak makin berseri lepas kawen ni..senyum sokmo gitu.. :)

    ReplyDelete
  7. ohhh... gi meminang rupanya....
    sekali harung buat eh - merisik terus bertunang
    bagus banget - senang keja...
    ekekekekeke...

    tahniah buat adik cheqna ye....

    ReplyDelete

~ thanks sebab sudi tinggalkan komen.....sayang anda semua......~